'L'essència comuna de tots els nostres negocis són les persones'

No hi ha res que se´ls resisteixi als germans Joaquim i Fran López, director i xef de Villa Retiro Grup, provinents del delta de l´Ebre

19 mayo 2017 15:34 | Actualizado a 19 mayo 2017 15:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

No hi ha res que se’ls resisteixi als germans Joaquim i Fran López, director i xef de Villa Retiro Grup, provinents del delta de l’Ebre. Fa poc més d’un mes, van obrir Enoterra Fast Good, un local a Barcelona dedicat a oferir menjar ràpid de qualitat. Joaquim López explica com han arribat fins aquí.

- Com neix Villa Retiro Grup? -

És un projecte empresarial els orígens del qual vénen de la quarta generació dedicada a l’hostaleria i a la restauració. Nosaltres comencem l’any 1993 amb l’obertura del complex turístic Masia Pla dels Catalans i, en l’actualitat, ja sumem set marques sota el nostre grup; l’hotel i restaurant Villa Retiro, el celler Pagos de Híbera que produeix 75.000 ampolles anuals i la Catedral del Vi, el festival musical Mítics Festival, el Xerta Restaurant, l’escola de cuina Villa Retiro i l’última incorporació, Enoterra Fast Good.

- Com és treballar entre germans?

- Suposo que cadascú coneix la relació que té amb el seu germà. En el nostre cas, per bé o per mal, la vida ens ha portat a trobar un equilibri entre els dos que ens ha permès tirar endavant tots aquests projectes.

- Esteu presents al sector gastronòmic, vinícola i, fins i tot, musical. Quina és la clau de l’èxit?

- Jo tinc una fórmula pròpia que la utilitzo en totes les situacions en què em trobo: actitud, esforç i rigor portat al límit. Quan parlo de rigor em refereixo a ser fidel als ideals i no decaure mai en l’esforç i el treball, per això mateix, el rigor és el més difícil de mantenir. Una vegada es tenen aquests tres ingredients, l’èxit arriba tard o d’hora.

- Què tenen en comú tots els vostres negocis?

- Tot i ser molt diversos, l’essència és comuna en tots: les persones que estan al darrere capitanejant el dia a dia. Molta gent que treballa amb nosaltres va començar amb coneixements pràcticament nuls però amb moltes ganes de fer les coses bé. Tenim un equip molt unit i fidel a la filosofia del grup. Tot i ser molt cíclics, calculem al voltat de 150 professionals.

- Quin paper juga el finançament en un creixement d’aquestes característiques?

-Quan el creixement és tan gran, arriba un moment en què els recursos interns tenen un límit i has de buscar finançament extern. Nosaltres hem tingut la sort de tenir el suport de BBVA en diverses ocasions, en el moment que vam decidir adquirir la gestió de la Catedral del Vi i ara amb la iniciativa d’Enoterra. BBVA ens ha ajudat molt en fer d’Enoterra una realitat.

- Què voleu dir amb ‘fast good’?

- A banda d’oferir menjar ràpid, com són els entrepans, que sigui bo. Fer ús de matèria primera de qualitat i d’origen noble no vol dir que sigui car. Així doncs, amb Enoterra apliquem conceptes propis dels nostres restaurants, com ara els productes de proximitat i de temporada, al món de la franquícia; fet que el converteix en un local innovador.

Comentarios
Multimedia Diari