L'exconseller Joaquim Nadal es dóna de baixa del PSC

Ho va comunicar per carta a Miquel Iceta el dia abans de les eleccions perquè "no volia fer enrenou"

19 mayo 2017 21:34 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Un dels dirigents històrics del PSC, exconseller i exalcalde de Girona, Joaquim Nadal, s'ha donat de baixa del partit socialista. La noticia, que ha avançat el Diari de Girona, s'ha donat a conèixer aquest dissabte tot i que Nadal no volia "fer-ho públic". Segons ha explicat el mateix exdirigent, va demanar donar-se de baixa de militància del partit el dia abans de les eleccions del 27 de setembre per desvincular-ho totalment dels resultats electorals. "No vull fer enrenou", ha assegurat a l'ACN al mateix temps que s'ha negat a fer més declaracions sobre aquest assumpte. Des de fa temps, Nadal s'havia anat allunyat del posicionament i la línia del PSC, sobretot pel que fa al procés independentista.

La notícia ha saltat aquest dissabte 10 d'octubre però, tal i com ha explicat el mateix exconseller a l'ACN, ja va demanar deixar la militància el passat 26 de setembre, un dia abans de les eleccions del 27-S perquè volia desvincular-ho totalment dels resultats electorals. L'exalcalde socialista de Girona va comunicar-ho per carta al primer secretari del partit, Miquel Iceta.

"No tenia cap interès en què es fes públic, no vull fer-ne enrenou i no tinc res més a dir", ha explicat l'exdirigent que s'ha negat a fer qualsevol mena de declaració més sobre aquest assumpte. El seu comiat definitiu del PSC arriba després que l'any 2013 deixés la presidència del Consell Nacional del partit i, l'any passat, dimitís com a president de l'executiva del PSC a les comarques gironines i abandonés la presidència dels socialistes gironins conjuntament amb altres nou membres del partit tals com Manel Nadal o Pia Bosch.

A més, el 2013, l'exalcalde de Girona ja va liderar el Pacte gironí pel dret a decidir a favor de la consulta, distanciant-se així de la posició que mantenia el PSC. Durant els darrers anys s'ha mantingut en un segon pla tot i que sempre ha deixat clar el seu posicionament a favor del dret a decidir i la seva diferència de parer amb la primera línia del PSC sobre el procés independentista. També va mostrar les seves discrepàncies amb l'exprimer secretari de la formació, Pere Navarro, o l'actual primer secretari del PSC a Girona, Juli Fernàndez.

Nadal va ser el primer alcalde democràtic de Girona entre 1979 i 2002 quan va cedir el relleu a Anna Pagans. Va ser el candidat del PSC a la Presidència de la Generalitat l'any 1995 i conseller de Política Territorial entre 2003 i 2010, en els dos governs tripartits. Va exercir com a portaveu, conseller de Presidència i durant anys ha estat el president del PSC a les comarques gironines. Tot i que en una entrevista l'any 2014 assenyalava que no deixaria la militància al partit, finalment l'exdirigent ha fet un pas més i s'ha acomiadat de la formació.

 

Comentarios
Multimedia Diari