L'exèrcit vol un museu militar a Barcelona

"No hem de deixar al marge a la ciutadania de Catalunya de poder contemplar un patrimoni tan singular", afirma el tinent general inspector general de l'exèrcit, Ricardo Álvarez-Espejo

19 mayo 2017 23:47 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El tinent general inspector general de l'exèrcit, Ricardo Álvarez-Espejo, ha anunciat la voluntat d'establir "progressivament" un museu militar a l'edifici del Govern Militar de Barcelona. "La contribució de Catalunya a la història militar espanyola i la seva petjada és tan important que no hem de defugir ni deixar al marge a la ciutadania de Catalunya de poder contemplar un patrimoni tan singular", ha manifestat aquest dimarts durant el seu discurs en la celebració de la Pasqua Militar, a la qual han assistit autoritats militars, institucionals, consulars, policials i civils. Álvarez-Espejo ha situat el projecte com un "objectiu ambiciós i irrenunciable" al qual dedicarà, ha dit, tot el seu esforç.

 

Durant l'acte, que s'ha celebrat al Palau de Capitania de la ciutat comtal, Ricardo Álvarez-Espejo, ha destacat "la voluntat de lleial cooperació amb les diferents institucions i, sobretot, impulsar la presència de les Forces Aèries Espanyoles en la societat, continuant i, fins i tot augmentant, el número de conferències, col·laboracions, jornades de portes obertes i jura de Bandera de personal civil".

 

El màxim responsable de l'exèrcit a Catalunya ha manifestat també la voluntat de "reafirmar" el seu compromís de servei a la societat espanyola. "Aspirem a què tots els espanyols se sentin orgullosos de les Forces Armades i que siguem un model d'exemplaritat i transparència en la nostra actuació al servei del ciutadà", ha manifestat Álvarez-Espejo en el seu discurs, en un acte que al qual ha assistit la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna.

 

Durant la seva intervenció, Ricardo Álvarez-Espejo ha fet un repàs de les activitats dutes a terme per l'exèrcit a Catalunya, entre les quals ha destacat els 21 dies de portes obertes a la seu de Capitania General. "En jornades tan significatives com Sant Jordi i la Mercè es van assolir 1.500 i 4.800 visites, respectivament", ha destacat. El cap de l'exèrcit ha enumerat també els 13 concerts organitzats -12 a Barcelona i un a Tremp-, i ha avançat la intenció de fer-ne enguany a Lleida, Girona i Tarragona.

Comentarios
Multimedia Diari