L'incendi d'Òdena continua actiu però el perímetre no ha crescut durant la nit

Els mitjans aeris no s'han pogut enlairar aquest dilluns a primera hora perquè la boira dificulta les seves tasques

19 mayo 2017 22:12 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L'incendi forestal d'Òdena continua actiu però el perímetre no ha crescut durant la nit. Un total de 127 dotacions terrestres han estat treballant a la zona i han prioritzat el flanc esquerre, a l'est de la carretera C-37 entre els quilòmetres 78 i 81, al voltant del paratge de la Penyora. Els mitjans aeris no s'han pogut enlairar aquest dilluns a primera hora perquè la boira dificulta les seves tasques, tot i que tres mitjans ho han intentat però immediatament han hagut de tornar a aterrar a causa de la visibilitat molt reduïda. Aquest matí hi ha unes 120 persones desallotjades, la majoria són els nens de la casa de colònies de Sant Esteve de Guardiola.

 

Les condicions meteorològiques a la zona de l'incendi han millorat força al llarg de la nit, la humitat s'ha enfilat fins a superar el 90% i el vent bufa però molt fluix. No obstant, l'incendi encara està actiu i els Bombers no l'han pogut perimetrar, tot i que al llarg de la matinada s'ha fet una feina molt intensiva per tal de reduir flama i frenar l'avanç del front. D'aquesta manera, s'ha aconseguit que el perímetre no s'hagi incrementat en les darreres hores i hagi quedat establert al voltant de les mil hectàrees, que els Agents Rurals donaven com a dades encara provisionals poc abans de la mitjanit.

 

Aquest dilluns queden unes 120 persones desallotjades. Concretament, a l'antic pavelló Congost de Manresa hi ha 95 persones, de les quals 72 són els nens de la casa de colònies de Sant Esteve de Guardiola; a Sant Salvador de Guardiola hi queden 23 persones, més un grup de gent amb animals que inicialment estaven fora de les dependències municipals, i finalment al Bruc hi ha quatre persones de Sant Salvador de Guardiola que van trobar el seu habitatge en males condicions.

 

En total, l'incendi va obligar a evacuar unes 400 persones, però cap a la mitjanit els veïns de la urbanització Montserrat Park al Bruc i els de la urbanització de la Font del Bosc d'Òdena ja van poder tornar a casa seva.

 

La carretera C-37 continua tallada aquest matí en dos trams: entre els quilòmetres 71,50 i 75,50 per una banda i entre els punts 69 i 80. També continua tallat l'accés a Montserrat per can Maçana.

Comentarios
Multimedia Diari