Macron promet reconstruir Notre-Dame en cinc anys

17 abril 2019 08:37 | Actualizado a 17 abril 2019 08:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El president de França, Emmanuel Macron, ha promès aquest dimarts que en tan sols cinc anys reconstruirà la catedral de Notre-Dame, la qual ha estat devorada per les flames, alhora que ha apel·lat a la unitat i a la fortalesa del poble francès per superar aquest moment. "Ho dic aquesta nit amb força: som un poble de constructors. I tenim molt a reconstruir (...) Aixecarem Notre-Dame més bella que mai i vull que ho fem en cinc anys", ha dit l'inquilí del palau de l'Elisi en un discurs adreçat a la nació. 

Macron ha assumit que "l'incendi de Notre-Dame ha afectat profundament l'esperit i el cor dels francesos i del món sencer", si bé ha considerat que es tracta només d'un recordatori que "la història no s'atura mai".  "Al llarg de la nostra història, hem construït ciutats, ports i esglésies. Moltes vegades s'han cremat, han estat destruïdes. I cada vegada les hem reconstruït de nou", ha emfatitzat. 

El mandatari francès ha subratllat que "sempre tindrem desafiaments a superar", i ha instat els francesos a estar units per superar-los. "Hem de ser millors que nosaltres mateixos. No hem de perdre el fil del nostre projecte nacional, un projecte humà, apassionadament francès", ha instat. 

Macron s'ha mostrat conscient que hi ha gent "impacient" per depurar responsabilitats, i ha demanat als francesos "no quedar atrapats en l'odi". Hi ha un moment per a l'acció i un altre per a la reflexió, "no els barregem", ha resolt.

Notre-Dame en flames

Els bombers de París han aconseguit extingir l'incendi aquest dimarts al matí, després de gairebé deu hores. Les flames han provocat l'ensorrament de l'agulla de la catedral i han consumit dos terços de la teulada. Els 400 efectius que s'han desplegat continuaran treballant per refredar l'estructura de Notre-Dame, que ha aconseguit salvar-se juntament amb les dues torres i la rosassa central. 
   

Comentarios
Multimedia Diari