Madrid diu que no té per què haver-hi cues pel certificat de delictes sexuals

Administracions Públiques assegura que ha agilitzat l´obtenció del document, necessari per als qui treballen amb infants

19 mayo 2017 19:32 | Actualizado a 21 mayo 2017 20:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El director general de Coordinació de l’Administració Perifèrica de l’Estat, dependent del Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques, Antonio Sánchez, assegura que el Govern ha aplicat solucions per agilitzar l’obtenció del certificat de delictes sexuals. Sánchez inaugurà ahir una jornada sobre certificats de delictes de naturalesa sexual organitzada per la Delegació del Govern a Catalunya, acompanyat del secretari general de la Delegació, Simón Pérez. Hi van assistir representants de l’Administració de l’Estat, dels departaments de Salut, Ensenyament, Justícia i Treball de la Generalitat, de l’Administració Oberta de Catalunya, de les diputacions de Tarragona i Girona, de consells comarcals i d’ajuntaments, així com d’entitats, federacions i associacions vinculades a la infància i la joventut.

L’objectiu de la jornada era difondre els mecanismes disponibles per obtenir el certificat, necessari per als qui exerciran una professió o activitat que impliqui contacte amb menors.

Segons Sánchez, existeixen múltiples canals a través dels quals pot obtenir-se el certificat, com des de la seu electrònica del Ministeri de Justícia o presencialment en els registres de les gerències territorials de Justícia. També es pot sol·licitar als registres de qualsevol òrgan administratiu de l’Administració General de l’Estat, Comunitats Autònomes o Administració Local; a les delegacions i subdelegacions del Govern o per correu postal dirigit a les gerències territorials.

El sotsdirector general d’Impuls de l’Administració Digital i Serveis al Ciutadà de la Direcció de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions del Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques, Aitor Cubo, explicà que, per obtenir ràpidament aquest certificat es pot recórrer a la denominada Carpeta Ciutadana, un punt on el ciutadà pugui consultar els seus expedients i dades personal. La idea és que les Administracions poden intercanviar informació entre elles, de manera que el treballador no hagi d’aportar documents que ja estan en poder de l’Administració, amb el corresponent estalvi de temps i cost.

Comentarios
Multimedia Diari