Madrid pregunta a Montblanc, Vilella Alta, Guiamets i Campredó si van treballar el 12-O

Les subdelegacions del Govern central es dirigeixen a 58 ajuntaments catalans en total

19 mayo 2017 17:45 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els subdelegats del Govern a Tarragona, Barcelona, Lleida i Girona s’han dirigit als alcaldes de 58 ajuntaments catalans per demanar-los informació oficial sobre si, efectivament, van obrir les portes durant la festivitat del Dotze d’Octubre, i quins serveis van prestar aquell dia. A la demarcació de Tarragona, el Govern central s’ha dirigit als ajuntaments de la Vilella Alta i els Guiamets (CUP) i de Campredó i Montblanc (ERC). Així ho van confirmar ahir a Efe diverses fonts locals, en una iniciativa que s’emmarca en la polèmica generada a Catalunya per l’obertura dels esmentats consistoris el Dia de la Hispanitat.

Als ajuntaments se’ls ha requerit informació oficial sobre si efectivament els esmentats consistoris van estar oberts, quins serveis es van prestar a les dependències municipals i si hi van treballar empleats públics.

L’informe que remetin els alcaldes a les respectives subdelegacions del Govern ha d’incorporar una còpia de l’acord del ple municipal pel qual es va procedir a l’obertura.

A banda dels quatre de Tarragona, de la resta dels 58 ajuntaments que suposadament van obrir les portes el Dia de la Hispanitat, 28 pertanyen a la demarcació de Lleida; 14 a la de Barcelona; i 12 a la de Girona.

Diversos alcaldes de la CUP han explicat que desoiran la petició del Govern central, que titllen d’«absurda».

Més polèmica a Badalona

Quant a la polèmica a Badalona, ahir va viure un altre episodi, quan el líder del PPC, Xavier García Albiol, va oferir els seus deu regidors per fer alcalde el socialista Álex Pastor i desbancar Dolors Sabater (Guanyem Badalona En Comú). El PSC, però, va rebutjar-ho. Després del 12-O, quan l’equip de govern va obrir l’Ajuntament desobeint una ordre judicial, Albiol va posar sobre la taula la disposició a donar suport a una moció de censura que ja va proposar anteriorment el PSC de Badalona. Un «sacrifici», afirmà Albiol, en nom d’acabar amb la «degradació» del govern «independentista i antisistema» de Dolors Sabater. Però el moviment d’Albiol –que en dies anteriors s’havia mostrat reticent a afavorir un govern socialista a Badalona– s’interpreta més enllà del context d’aquesta ciutat, ja que es produeix en un escenari a Espanya en què el PSC s’ha erigit en la veu del socialisme més reticent que el PSOE faciliti un Govern del PP. Per això, el gest a Badalona del PPC busca donar arguments per a un Govern de Mariano Rajoy i aconseguir que si els populars porten el PSC a l’alcaldia d’una de les ciutats més importants de Catalunya, la postura dels socialistes catalans en contra d’investir a Rajoy pugui potser matisar-se.

Comentarios
Multimedia Diari