Marta Ferrusola també tenia una deixa del seu pare a Andorra

José Ferrusola va morir dies abans que el pare de Jordi Pujol Soley. De l'herència de la dona de l'expresident, la família tampoc no ha aportat fins ara cap document

19 mayo 2017 15:28 | Actualizado a 23 mayo 2017 10:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Marta Ferrusola, la dona de l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol, ja tenia comptes a Andorra abans que els seus fills. Uns comptes provinents d’una deixa del seu pare, José Ferrusola, mort l’any 1980, pocs dies abans de la mort de Florenci Pujol, pare de Jordi Pujol. En aquest llegat podria estar l’origen dels diners de la família Pujol Ferrusola a Andorra abans del 1992. Així es desprèn de l’escrit de la fiscalia al qual ha tingut accés TV3 i que va precipitar els escorcolls de dimecres passat als domicilis familiars. L’objectiu era trobar proves de l’existència d’aquesta deixa.

L’any 1990 es van traspassar a Andorra els diners que l’avi Florenci hauria deixat a Suïssa. Però abans d’aquesta data Ferrusola ja tenia diners a Andorra procedents del seu pare. Després d’aquesta data, amb els fills majors d’edat, s’haurien obert comptes per a cadascun d’ells a la Banca Reig, segons va publicar ahir La Vanguardia.

L’escorcoll de la passada setmana ordenat pel jutge De la Mata respon a la petició dels fiscals Belén Suárez i Fernando Bermejo de reorientar la investigació posant el focus en els diners de Ferrusola, la qual hauria autoritzat operacions fins l’any 1992, data en què tots els fills ja tenien el seu propi compte obert.

Segons va publicar ahir La Vanguardia , el pare de Marta Ferrusola tenia una sastreria que va esdevenir una societat, José Ferrusola SA. Com a conseqüència d’aquesta activitat, va arribar a formar part, als anys seixanta i setanta, del Consell Intertèxtil. Quan va morir José Ferrusola, va ser el seu fill Josep qui en va assumir la gestió. Les coses no van anar gaire bé amb el germà de Marta Ferrusola al capdavant de l’empresa, i la companyia va acabar sent adquirida per una família amiga dels Pujol Ferrusola, els Prenafeta.

Comentarios
Multimedia Diari