Mas: 'Amb David Fernàndez estic convençut que hauria estat diferent'

L´expresident carrega contra la CUP pel seu veto als Pressupostos. Manté que la formació és ´dura´ i ´radical´, i ´ho trenca tot´

19 mayo 2017 19:05 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’expresident de la Generalitat Artur Mas ha denunciat que en el debat sobre els Pressupostos de la Generalitat per al 2016 s’ha imposat dins de la CUP la línia «dura, intransigent, radical, intolerant i que ho trenca tot», i s’ha mostrat convençut que amb David Fernàndez la posició dels antisistema «hauria estat diferent».

En declaracions ahir a Rac-1, Mas destacà el «cacau intern impressionant» que, en la seva opinió, hi ha dins de la CUP, que en les discussions sobre els Pressupostos «s’ha dividit pràcticament per la meitat».

Segons Mas, en vetar els Pressupostos, la CUP ha incomplert l’acord d’estabilitat signat amb Junts pel Sí i ha demostrat que «la seva paraula no val absolutament res».

Mas comparà els anticapitalistes amb uns tripulants armats amb «destrals» que es dediquen a «intentar enfonsar el vaixell» del procés sobiranista.

Amb el veto als Pressupostos, la CUP ha deixat «greument tocat» el Govern i, al setembre, amb la qüestió de confiança a la qual se sotmetrà el president de la Generalitat Carles Puigdemont, pot acabar d’«enfonsar-lo», va advertir.

«Si la CUP fa de CUP és molt probable que acabi sent així», afirmà Mas, que evocà l’època en què el diputat cupaire David Fernàndez, amb qui va protagonitzar una simbòlica abraçada la nit de la consulta sobiranista del 9 de novembre del 2014, era la cara més visible dels anticapitalistes dins i fora del Parlament.

Segons Mas, «de tant en tant amb David Fernàndez es podia teixir una certa complicitat» i, amb ell en primera línia, la posició de la CUP respecte als Pressupostos «hauria estat diferent». Però ara «hi ha una altra gent dins de la CUP que està portant les coses d’una manera molt diferent», constatà Mas, que recordà que el sector «dur» dels anticapitalistes ja «va defenestrar» Antonio Baños, «una altra persona amable» de la formació antisistema que va presidir per uns mesos el grup parlamentari i que va ser de fet el cap de llista de la formació per al 27-S. «Les carícies de segons quines persones de la CUP s’acaben convertint en ganivetades», sentencià.

Mas va fer referència a l’opció d’un referèndum unilateral sobre la independència de Catalunya, i advertí que el «problema» d’aquesta via seria «el mateix» que el de la consulta del 9-N: que els partidaris del ‘no’ podrien renunciar a acudir a les urnes, cosa que impediria, segons ell, que el resultat fos «homologable».

Comentarios
Multimedia Diari