Mas anunciarà dijous la seva decisió sobre les eleccions amb l'objectiu que 'el procés no es desinfli i surti bé'

El president mantindrà en les properes hores les últimes converses amb ERC i la societat civil independentista

19 mayo 2017 23:45 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha anunciat aquest dimarts que probablement serà dijous quan comparegui de nou davant dels mitjans per anunciar la seva decisió definitiva sobre les eleccions. En roda de premsa per fer balanç dels dos anys de l'acord d'estabilitat amb ERC, Mas ha començat per fer aquest anunci i ha volgut deixar clar que la decisió que prengui finalment tindrà sempre l'objectiu que "el procés continuï i surti bé". "Perquè no es malmeti, no es desinfli, perquè pugui continuar i en les millors condicions possibles", ha afegit el president, que ha explicat que en les properes hores mantindrà les últimes converses amb ERC i la societat civil independentista.

 

Mas ha remarcat que la compareixença d'aquest dimarts era només per fer balanç de l'acord de legislatura amb ERC, tot i que ha reconegut que "l'expectativa" dels periodistes "és múltiple, en fronts diversos i diferents". "Però avui es tracta de parlar de l'acció de govern, de com ha acabat el 2014 i de com comencem el 2015", ha insistit.

 

Ara bé, sí que ha anunciat que dijous tornaria a comparèixer molt probablement per comunicar les seves "decisions definitives sobre com continua el procés polític". El president de la Generalitat ha remarcat que l'objectiu de la seva decisió sempre serà que el procés continuï i que a més "surti bé". "Després hi haurà declaracions, contradeclaracions, enrenou, confusió i tot el que vulgueu. Però les decisions es prendran perquè el procés continuï i surti bé", ha insistit.

 

Ha subratllat que fins ara el procés ha anat "molt enllà i ha arribat molt amunt", però cal que "no es malmeti i que no es desinfli", perquè pugui continuar "en les millors condicions possibles".

 

Fins llavors, ha continuat, vol tenir "alguna conversa més" per poder prendre una decisió "ben fonamentada, amb ple coneixement de causa". De fet, s'espera que dimecres hi hagi una reunió amb Oriol Junqueras, president d'ERC, i els principals responsables de l'ANC, Òmnium Cultural i l'AMI.

Comentarios
Multimedia Diari