Mas creu que la decisió del TC 'només ens deixa el 27-S com a camí per poder consultar el poble de Catalunya'

El president considera "impossible dirigir la política catalana de manera solvent" si no es "resol" la qüestió de conèixer l'opinió sobre la independència

19 mayo 2017 23:26 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha aprofitat l'inici de la seva conferència al Cercle d'Economia d'aquest dimecres per reaccionar a la sentència del Tribunal Constitucional (TC) que tomba parcialment la Llei de consultes i el decret de convocatòria per a la consulta inicial del 9-N. Per al president, la decisió del TC demostra que "només ens deixen un camí per poder consultar el poble: en forma de eleccions", defensant així la necessitat del caràcter plebiscitari del 27-S. A més, Artur Mas creu que conèixer l'opinió dels catalans sobre la independència aviat és bàsic. Tant, ha dit, que veu "gairebé impossible dirigir la política catalana de manera solvent" si no es "resol" aquesta qüestió.

 

"Si, com avui hem sabut, el Tribunal Constitucional ens diu parcialment no a la Llei de consultes i ens diu no al decret de convocatòria de la consulta del 9-N, vol dir que només ens deixen un camí per poder consultar el poble de Catalunya: en forma d'eleccions". D'aquesta manera ha reaccionat Artur Mas després de conèixer la decisió del TC de declarar inconstitucionals aquestes dues qüestions. I és que, tal i com ha dit, el Govern "hauria preferit consultat el poble d'una altra manera, amb diàleg i consens". Però, segons Mas, "no hi ha voluntat a l'altre costat", en referència a l'Estat, a qui ha acusat de "no voler trobar una via intermitja, sinó intentar que claudiquem" oblidant "les voluntats del poble".

 

I és per això que creu que davant aquest panorama "només ens queda un camí democràtic i legal per poder fer la consulta que finalment hem de fer". En aquest sentit, Mas també defensa la necessitat del caràcter plebiscitari del 27-S perquè "entre altres coses, és gairebé impossible dirigir la política catalana de manera solvent i convincent si no resolem aquesta qüestió plantejada pel poble, la de la forma de relació entre Catalunya i Espanya per al futur".

Comentarios
Multimedia Diari