Mas denuncia un 'aquelarre judicial' però troba un honor ser processat pel 9N

La Fiscalia demana deu anys d'inhabilitació per a l'expresident

19 mayo 2017 17:57 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L'expresident català Artur Mas ha acusat avui el Govern d'haver "pressionat" els fiscals en una "cadena de despropòsits" per convertir la "festa democràtica" del 9N en un "gran aquelarre judicial", però ha dit que és un "honor" ser processat per "posar la cara" per a la consulta.

Mas ha comparegut en roda de premsa amb les exconselleres Joana Ortega i Irene Rigau per comentar la qualificació de la Fiscalia, que demana deu anys d'inhabilitació per a l'expresident i nou per a cada una de les exconselleres per haver mantingut la consulta sobiranista del 9N malgrat ser suspesa pel Tribunal Constitucional (TC).

L'expresident ha criticat que la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, digui avui "qui ha complert i qui no la llei", sense tenir en compte segons el seu parer la separació de poders. "Això ho podria haver dit un ministre de Franco", ha reblat.

"Sembla ficció però no ho és, a l'Estat espanyol del segle XXI passa", ha afegit Mas, que ha denunciat que "això de la democràcia i de la separació de poders els produeix autèntica urticària".

El president del PDECat -antigament CDC- ha asseverat que és un "honor" ser jutjat amb Ortega i Rigau si és per "haver escoltat la gent, per haver traduït en fets polítics el que la gent ha demanat al carrer de forma civilitzada i a les urnes contundentment", i per haver permès als ciutadans "expressar la seva opinió i decidir el seu futur".

"Ser jutjat per això és un honor", ha reblat Mas, que ha avançat que, si es trobés en la mateixes circumstàncies, tornaria a obrar de la mateixa manera, doncs -ha subratllat- "en cap moment vam cometre un delicte".

Per a Mas, és el Govern del PP qui, en "pressionar" els fiscals, va convertir la "festa democràtica" del 9 de novembre del 2014 en el "gran aquelarre judicial" que és avui dia, ha dit.

Ha dit estar "tranquil" perquè té "mil arguments" per a la defensa -"No som delinqüents, som demòcrates", ha recalcat- i a més confia que la "justícia farà honor al seu nom" durant el procés judicial.

Tot això malgrat que hi ha "proves molt evidents que en alguns ministeris es presumeix d'afinar posicions dels fiscals", ha denunciat.

Preguntat per si acataria una sentència condemnatòria, Mas ha respost que "t'agradi o no, una sentència és una sentència", encara que "una altra cosa és si l'acceptes anímicament o políticament".

El líder del PDC ha assegurat que si el condemnen defensarà "on sigui" el procés participatiu del 9N. "No pararé perquè és una autèntica salvatjada el que estan fent", ha afegit.

En aquest sentit, davant els "tics predemocràtics" de l'Estat, Mas ha avisat: "No ens quedarem quiets i no ens tombaran".

Per això, ha cridat els sobiranistes a aplicar "altes dosis de coratge real", que no passen per "discursos inflamats i tuits ocurrents" sinó per "transformar en decisions polítiques el que la gent demana a les urnes de forma civilitzada i pacífica".

També ha demanat als demòcrates no independentistes que "lluitin" per una democràcia "de qualitat".

Ortega, de la seva banda, ha defensat l'actuació dels tres processats -"Ho tornaríem a fer", ha dit- i Rigau ha denunciat que la "democràcia està malalta" si li diuen que no és "digna" com a servidora pública per haver treballat en el 9N.

Comentarios
Multimedia Diari