Mas recrimina a Fernández Díaz que vinculi gihadisme i sobiranisme

El president creu que "seria un error" estigmatitzar tot el col·lectiu islàmic i posa en valor la tasca dels Mossos d'Esquadra

19 mayo 2017 23:07 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha recriminat al ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, que vinculi el debat sobiranista i el gihadisme i ha afirmat que aquest és un problema que afecta "a gairebé tota Europa", on ha recordat que "no hi ha debat sobiranista". Mas ha contestat així el ministre que aquest dimecres ha considerat que la Fundació Nous Catalans dificulta la lluita antigihadista fent pedagogia de la independència. "A Catalunya tenim gihadistes, tenim debat sobiranista i tenim Mossos d'Esquadra que detenen gihadistes", ha afirmat el president després del a seva visita a la delegació del Govern a Nova York (Estats Units).

El president ha afirmat que "efectivament" hi ha jihadistes a Catalunya però ha puntualitzat que "com a gairebé tots els països de la Unió Europea", on "no hi ha debat sobiranista". Per això, Mas ha recriminat que el ministre vinculi aquestes dues idees i ha afirmat que aquest és un problema global a Europa. També ha dit que Barcelona és una gran metròpoli i que això "atrau aquest tipus de moviments".

El president ha agegit que a Fernández Díaz el debat sobiranista "no li cal", com a molts altres països, perquè "tenen els instruments i les eines per espavilar-se per ells mateixos, a diferència de Catalunya".

Mas també ha volgut posar en valor la tasca dels Mossos d'Esquadra, de qui ha assegurat que "fan molt bé la seva feina" i per això han pogut detenir onze persones a Sabadell, Terrassa, Sant Quirze, Barcelona i Valls. "Tenim gihadistes, tenim debat sobiranista i tenim mossos d'Esquadra que detenen gihadistes", ha contestat al ministre.

El president tambe ha demanat que no s'estigmatitzi el col·lectiu musulmà perquè seria "un gran error" i ha considerat que els gihadistes són "excepcions" dins d'aquest col·lectiu.

D'altra banda, Mas no ha volgut entrar a valorar les paraules de Fernández Díaz, que ha assegurat que el procés independentista no està provocant més investigacions a Catalunya ni a membres del Govern. El president s'ha limitat a fer-li "una recomanació educada" assegurant-li que "millor que no en parli no fos cas que després algú s'hagi de penedir de coses que s'han dit".

Comentarios
Multimedia Diari