Mas respon a Rajoy que les plebiscitàries són 'la conseqüència lògica de la voluntat del país'

El president de la Generalitat fa un nou oferiment al govern espanyol per seure a la taula de manera democràtica i civilitzada

19 mayo 2017 23:43 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Després que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, hagi afirmat que les eleccions plebiscitàries "no existeixen i són un engany", Artur Mas ha defensat que són "la conseqüència lògica d'una voluntat comuna i compartida entre molta gent de Catalunya per decidir el nostre futur com a país". Així, el president de la Generalitat ha insistit que si s'ha arribat fins aquí és "perquè no ho hem pogut fer d'una altra manera". "En un país de diàleg i amb valors democràtics sòlids i consolidats no ho hauríem hagut de fer a través d'unes eleccions", ha assegurat. Mas ha tornat a convidar Rajoy a seure a la taula per permetre, de manera "democràtica i civilitzada", que els catalans s'expressin.

"Desgraciadament no sempre ens trobem amb interlocutors als quals els agradi el diàleg, i encara menys la llibertat", ha dit Mas referint-se al govern espanyol. En aquest sentit, ha manifestat que cal respectar totes les opinions, i que no tothom té per què estar d'acord amb el procés polític que viu Catalunya. També ha criticat que quan es va voler demanar l'opinió dels catalans respecte el que ha de ser el futur del país "ens varen dir que no per tots els mitjans" i, per tant, "ara ens hem d'espavilar com sempre ha fet aquest país, hem d'utilitzar els instruments que tenim a les mans".

D'aquesta forma, el cap de l'executiu s'ha defensat de les crítiques de Rajoy, i també les de Pedro Sánchez, en referència a que les eleccions plebiscitàries del 27 de setembre són un engany per als catalans. "No és un engany", ha volgut deixar clar Mas, "és un engany trobar-se amb intolerància i intransigència al diàleg, que és el que ens hem trobat durant molt temps en aquests darrers anys", ha etzibat.

Finalment, el president ha apel·lat "al diàleg, als valors democràtics, a la llibertat i a la capacitat d'entendre'ns", i ha ofert novament "als nostres interlocutors" que encara hi són a temps "d'oblidar-se de les intoxicacions de la por i de les apel·lacions a l'engany" i de seure en una taula per tractar, de manera "democràtica i civilitzada", la qüestió del procés i permetre que el poble català "pugui decidir amb llibertat el seu futur".

El president de la Generalitat ha fet aquestes declaracions aquest diumenge al migdia, en el marc d'una visita a Sant Carles de la Ràpita (Montsià). Acompanyat del conseller de Cultura, Ferran Mascarell, Artur Mas ha inaugurat la nova biblioteca municipal 'Sebastià Juan Arbó', un equipament que ha estat subvencionat en part pel PUOSC. Les autoritats han fet una visita per les noves instal·lacions, que ocupen una superfície de més de 1.000 metres quadrats.

Comentarios
Multimedia Diari