Mas retreu a Junqueras que vulgui imposar el seu model tergiversant la proposta de la societat civil

El president insta el republicà a reunir-se amb ell la propera setmana juntament amb ANC, Òmnium Cultural i AMI

19 mayo 2017 23:46 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:25
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha retret via SMS al líder d'ERC, Oriol Junqueras, que estigui "simplement volent imposar el seu model de llistes separades sense més ni més". En el missatge de text, al qual ha tingut accés l'ACN, Mas li recorda que les entitats sobiranistes plantejaven que només la llista encapçalada per ell incorporés independents i no parlaven de cap data concreta per als comicis. "No em sembla correcte, doncs, presentar com un acord allò que no ho pot ser si es tergiversen greument els termes de la proposta inicial", ha remarcat el president, que ha instat Junqueras a trobar-se amb ell la propera setmana juntament amb ANC, Òmnium i AMI.

 

Mas ha respost d'aquesta manera un missatge de text previ que li havia enviat el líder republicà on es dedueix que aquest li traslladava que ERC acceptava la proposta de llistes separades amb la de Mas aglutinant la societat civil, sense perjudici que la candidatura republicana pogués incorporar independents.

 

El president de la Generalitat li diu a Junqueras que entén el seu SMS "com una expressió de la seva posició però no com un acord". "Perquè hi hagi un acord hi ha d'haver una posició conjunta de les dues parts. I perquè sigui així, la proposta que esmentes ha de ser fidel a la que es va fer a la reunió del 27 de desembre per part de les entitats sobiranistes", ha assenyalat.

 

Mas recorda a Junqueras que la proposta de l'AMI era que si ERC insistia a presentar-se per separat i "feia impossible una llista conjunta", aleshores es podia fer una llista només dels republicans i que a la transversal o conjunta hi anessin persones de partit i els independents. "És el que varen proposar les entitats i que ara sembles ignorar", afegeix. També remarca que aquesta proposta no incorpora una data concreta per les eleccions.

 

Segons Mas el plantejament de Junqueras recull "el contrari". "Cosa que em fa pensar que segueixes simplement volent imposar el teu model de llistes separades sense més ni més", afegeix. El president posa èmfasi en algunes paraules del seu SMS escrivint-les en majúscula per deixar clar que aquesta proposta no sorgeix d'ell mateix sinó de la societat civil.

 

Per concloure Mas considera que encara hi ha temps per arribar a un acord que només depèn d'ERC, ja que recorda que les entitats sobiranistes hi estarien a favor. Per tot plegat l'insta a una trobada la propera setmana amb els mateixos participants que la del 27 de desembre "per desfer malentesos i assolir un acord real". D'aquesta forma Mas vol "recuperar els termes concrets de la proposta de les entitats que aquell dia" subratlla el president, Junqueras no va acceptar.

Comentarios
Multimedia Diari