Més de 300 trucades al 112 i 177 sortides dels Bombers per les fortes tempestes

Les comarques de Ponent han estat les més afectades pels xàfecs, que han tornat a danyar la fruita dolça

19 mayo 2017 22:09 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El telèfon d'emergències 112 ha rebut un total de 314 trucades i els Bombers de la Generalitat han fet 177 sortides per les fortes tempestes d'aquesta passada nit i matinada. Les comarques de Ponent (especialment Segrià, Pla d'Urgell i Urgell) han estat les més afectades pels xàfecs, que acompanyats de vent, calamarsa o pedra han tornat a danyar la fruita dolça. El 41% de les trucades al 112 per pluges s'han fet des del Segrià (129) i 98 d'aquestes amb origen Lleida ciutat. Els Bombers han actuat per inundacions de baixos, retirar arbres i branques caigudes, netejar fang de vies, revisar instal·lacions elèctriques que treien guspires i assistir alguns conductors amb vehicles aturats en bassals. 

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) informa que cap persona ha resultat ferida en les darreres hores a causa dels aiguats. Segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), destaquen registres com els 58,1 litres de Tivissa, els 50,4 d'Alcarràs, els 48,5 litres d'Aitona, els 43,7 de Torres de Segre, els 40,8 litres de Mollerussa o els 31 de Girona. Les intensitats de precipitació han estat molt fortes en diverses localitats de Ponent com Mollerussa (27,2 litres en 30 minuts), els Alamús (30 litres en 30 minuts) o Alcarràs (24,4 litres en mitja hora), cosa que ha tornat a provocar danys en conreus de fruita dolça. 

Pel que fa als llamps, 4.991 han tocat a terra al llarg d'aquest episodi d'unes 12 hores de durada. Els Bombers han informat que un llamp ha malmès una paret d'un habitatge als Hostalets de Pierola (Anoia) sense més conseqüències. Paral·lelament, un altre llamp ha provocat un petit incendi -ja sufocat- de 150 metres quadrats de matolls a Ginestar (Ribera d'Ebre). 

Tres campaments, evacuats

Les tempestes, acompanyades de molt aparat elèctric, han obligat a evacuar com a mesura preventiva en les darreres hores tres campaments a Capolat (Berguedà), la Torre de Cabdella (Pallars Jussà) i Cabanelles (Alt Empordà). A Capolat s'ha traslladat un agrupament de Tiana a un alberg de Berga amb 18 nens i 7 monitors. A la Torre de Cabdella un agrupament que estava acampat a la Plana de Mont-ros a prop d'un riu s'ha traslladat a una escola del municipi i, posteriorment, ha donat per finalitzada la seva activitat. 

I a Cabanelles, ahir divendres a les 23 hores es va evacuar un campament que es trobava a la Tribana de Can Coromines, en una petita vall de la Mare de Déu del Mont. Es tractava d'un esplai del barri barceloní de Sants -amb 24 menors i 10 adults monitors- que va ser traslladat amb vehicles de Mossos i Bombers al local social de Cabanelles, on han passat la nit amb roba d'abric, mantes i sopar gestionats pel consistori.

Comentarios
Multimedia Diari