Miquel Iceta veu 'quasi segures' noves eleccions Catalunya per sortir de 'bloqueig'

Iceta s'ha mostrat "disposat i amb ganes" de repetir com a candidat a la presidència, però ha deixat clar que és una cosa que ha de decidir el seu partit

19 mayo 2017 20:42 | Actualizado a 22 mayo 2017 07:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha opinat que està "quasi assegurat" que hi haurà noves eleccions a Catalunya al març ja que, segons el seu parer, és "l'única manera de desbloquejar" la situació actual, i ha mostrat la seva intenció de repetir com a candidat socialista a la Generalitat.

En declaracions a Cadena Ser, ha admès que, després de la decisió de la CUP de no investir a Artur Mas, no veu els antisistema "canviant d'opinió" ni Junts pel Sí "oferint a un altre candidat o canviant d'opció estratègica", per la qual cosa les eleccions "estan gairebé assegurades".

"No es pot permetre perdre més el temps. Hem perdut cinc anys. Des que Mas va arribar a la presidència, no s'ha aprofitat el temps, s'han dilapidat energies i s'han plantejat estratègies inabastables", ha assenyalat.

El líder del PSC ha apuntat, en tot cas, que aquests nous comicis al març són "l'única manera de desbloquejar" l'"impàs" en què "han entrat Mas i Jxsí" en "no ser capaços de plantejar altres alternatives i a l'haver fet una lectura equivocada del 27S".

Iceta s'ha mostrat "disposat i amb ganes" de repetir com a candidat a la presidència, però ha deixat clar que és una cosa que ha de decidir el seu partit.

Sobre les negociacions per formar Govern a Espanya, ha recordat que en el 20D "els ciutadans van dir de forma clara que no volen a Rajoy de president" i, davant d'això, "hi ha possibilitats d'una majoria alternativa per impulsar reformes a Espanya".

Així, s'ha mostrat obert a "buscar" aliances i "no renunciar en absolut a que el mandat dels electors es faci realitat i no succeeixi com a Catalunya i ens vegem abocats a noves eleccions (generals) per la incapacitat de donar resposta a aquest mandat".

En aquest sentit, Iceta ha considerat que Podem "finalment s'obrirà al canvi i la negociació" perquè en aquest partit hi ha "gent sensata", i "no s'instal·larà de forma definitiva" en la reclamació del referèndum a Catalunya "per trencar".

"Podem ja sap que aquest referèndum no el farà amb el PSOE. No sé quina pregunta vol fer Podem i quina resposta proposarà a aquesta pregunta. Nosaltres sí, defensem un referèndum per a la reforma constitucional", ha asseverat.

Finalment, sobre si unes noves eleccions catalanes ajornarien el Congrés Federal del PSOE, Iceta ha fet broma amb que "teta i sopa no caben a la boca" i ha assegurat que es trobarà una manera d'"organitzar bé" el calendari: "Jo em centraré en les eleccions i no em podré dedicar a altres coses. Però el PSOE té membres suficients per atendre totes les seves cites", ha dit. 

 

 

Comentarios
Multimedia Diari