Montblanc viatja a l'Edat Mitjana

32a Setmana Medieval. Una mostra d’oficis, l’escola cavalleresca, el campament de poble o diferents espectacles han tingut lloc a la Vila Ducal

29 abril 2019 11:00 | Actualizado a 29 abril 2019 11:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els carrers de Montblanc han tornat a l’època medieval. La 32a edició de la Setmana Medieval va arrencar dimarts a la tarda i s’allargarà fins al 5 de maig. L’esdeveniment suposa tot un impacte econòmic i turístic per a la població. Una mostra d’oficis, l’escola cavalleresca, el campament de poble o el mercat de vins i caves. Aquestes són algunes de les activitats que es podien veure durant el dia d’ahir a la Vila Ducal. Divendres es va donar oficialment el tret de sortida a la 32a edició de la Setmana Medieval de Montblanc que s’allargarà fins al pròxim 5 de maig. 

La bona climatologia ha acompanyat el primer cap de setmana que ha tingut una gran afluència de visitants. Dissabte va tenir lloc l’acte estrella del cap de setmana  i el més emblemàtic de la Setmana Medieval al Foradot: la Llegenda de Sant Jordi amb èxit de públic. Aquest macroespectacle de llum i música se celebra amb les muralles del segle XIV de fons, on es projecta un mapping.

Un dia d’eleccions

Ahir, i malgrat que era dia d’eleccions generals, milers de visitants van apropar-se a Montblanc per passejar, comprar en alguna parada i fins i tot participar en algun dels actes. Els montblanquins van aprofitar per fer les dues coses. Alguns fins i tot van anar a votar a l’escola Les Muralles vestits d’època medieval. 

Durant tretze dies la Vila Ducal viatja a l’època medieval. Pels carrers i places es podien veure mostra d’oficis, per exemple el vidre bufat o una demostració de ferro forjat a càrrec del forjador de Cal Biel, de l’Espluga de Francolí, a la plaça Major de Montblanc. Molts visitants s’apropaven per fer fotografies amb el mòbil. Pels diferents carrers i places de Montblanc les olors es barrejaven: embotits, formatges, coques, perfums... I és que les parades estaven l’una al costat de l’altra i els visitants s’apropaven per mirar i comprar algun producte. Els paradistes eren de diferents indrets i anaven vestits d’època medieval. El mercat medieval és un dels primers que es va celebrar a Catalunya i aplega 130 parades, exclusivament de productes artesans, distribuïts pels carrers i places del nucli antic. Enguany, entre les novetats hi ha l’espectacle Justa i Honor, que substitueix els Jocs Medievals.

Es duran a terme al Pont Vell el pròxim dissabte, 4 de maig. En aquesta edició també s’estrenarà la Cantata de la Llegenda de la Princesa i Sant Jordi, escrita pel periodista Jordi Cartanyà, en la qual participaran més de 400 infants de primària. Tindrà lloc el pròxim divendres. També en aquesta edició s’ha ampliat la zona del Campament del Poble, que s’ha muntat al portal-muralla de Sant Jordi de la vila.

Comentarios
Multimedia Diari