Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Mor Jordi Miralles, coordinador general d'EUiA entre el 2000 i el 2012, als 53 anys

Actualment era cinquè tinent d'alcalde a l'Ajuntament de Castelldefels i va estar hospitalitzat a l'estiu per una malaltia greu

ACN

Whatsapp

L'excoordinador general d'Esquerra Unida i Alternativa Jordi Miralles i Conte ha mort aquest dimecres als 53 anys, segons han confirmat fonts del partit. Miralles va haver de ser ingressat a finals de juliol d'aquest any l'Hospital de Bellvitge per una malaltia greu. Va ser coordinador general d'Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) entre el 2000 i el 2012 i diputat d'ICV-EUiA al Parlament de Catalunya del 2003 al 2012, any en què va quedar fora de les llistes i va tornar a exercir la seva professió de carter. A les eleccions municipals es va presentar amb les llistes de Movem Castelldefels i actualment era cinquè tinent d'alcalde i regidor del Pla de Barris i Urbanitzacions, Comerç, Turisme i Hostaleria.

Jordi Miralles era llicenciat en història contemporània per la Universitat de Barcelona. Va exercir de funcionari de Correus fins que es va incorporar a l'activitat política l'any 2000, quan va ser nomenat coordinador general d'Esquerra Unida i Alternativa, càrrec que va ostentar fins al 2012.

Va ser diputat al Parlament de Catalunya del 2003 al 2012 i secretari tercer de la Mesa del Parlament de Catalunya del 2006 al 2010. Jordi Miralles també va ser vicepresident de la coalició Iniciativa per Catalunya Verds- Esquerra Unida i Alternativa, membre de la presidència federal d'Izquierda Unida, membre del comitè executiu del Partit dels Comunistes de Catalunya (PCC), del Consell de Presidents del Partit de l'Esquerra Europea i afiliat a Comissions Obreres.

També va ser membre de la ponència negociadora de l'Estatut del 2006 i de la comissió mixta al Congrés dels Diputats. Durant aquest període negociador va ser crític amb les posicions més conservadores a l'hora de redactar el text.

A les eleccions del 2012 va quedar fora de les llistes, cosa que va fer que més d'un centenar de militants li donessin suport amb un manifest. Des d'aleshores i fins a les eleccions municipals d'aquest any, Miralles va tornar a fer de carter.

El juny del 2013, Jordi Miralles va impulsar un corrent crític dins d'EUiA amb el qual volia denunciar "la manca de pluralisme, les actituds oportunistes i els processos amb poques garanties", que, segons ell, s'havien viscut a la formació des de la sisena assemblea general, un cop Miralles va ser substituït per Joan Josep Nuet al capdavant d'EUiA. L'excoordinador general d'EUiA va rebre el suport de sis membres més del Consell Nacional, entre ells l'exdiputada Mercè Civit i l'alcalde d'Altafulla, Fèlix Alonso.

A les eleccions municipals d'aquest any, Miralles es va presentar a les llistes de Movem Castelldefels i actualment era cinquè tinent d'alcalde de l'Ajuntament i regidor delegat de Comerç, Turisme, Hostaleria i Pla de Barris.

Temas

  • CATALUNYA

Comentarios

Lea También