Mor el nen de sis anys d'Olot afectat per diftèria

Es trobava ingressat des de principis de juny a la Unitat de Cures Intensives de l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona

19 mayo 2017 22:28 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:03
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El nen de sis anys d'Olot malalt de diftèria ha mort aquesta nit a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona. L'infant es trobava ingressat a la Unitat de Cures Intensives Pediàtriques des que se li va diagnosticar la malaltia, a principis de juny. En un comunicat, el centre mèdic ha confirmat la mort i ha volgut expressar el seu condol a la família. En principi, el menor no hauria pogut superar les afectacions als òrgans que li havia provocat la malaltia. Aquest és el primer cas de diftèria diagnosticat a Catalunya des de fa més de 30 anys. L'infant no havia estat vacunat contra la diftèria per decisió dels pares i fins ara havia rebut tractament d'antitoxines - importat des de Rússia- i antibiòtics.

 

Fonts properes al cas han confirmat que l'infant ha perdut la vida aquesta passada nit, pels voltants de les quatre de la matinada. Des de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron han informat que aquest dissabte a les dotze del migdia està previst que es faci una roda de premsa a la sala d'actes de gerència del centre on assistirà el conseller de Salut, Boi Ruiz, el secretari de Salut Pública, Antoni Mateu, el gerent de l'Hospital Vall d'Hebron, Vicenç Martínez, i el cap de la UCI pediàtrica, Joan Balcells.

 

L'infant es trobava ingressat a l'hospital des de principis de juny afectat per aquesta malaltia. En principi, el menor no ha pogut superar les afectacions als òrgans que li ha provocat la diftèria. Fins ara, el nen havia rebut un tractament d'antitoxines que s'havia hagut d'importar de Rússia i antibiòtics. Fins ara, tot el que havia transcendit és que el menor es trobava en estat crític.

 

Un cop es va conèixer que l'infant es trobava malalt, el Departament de Sanitat va començar a revisar l'entorn del nen per detectar possibles nous casos o portadors. Es van fer anàlisis biològics a 57 nens i adults que havien estat en contacte amb l'infant. Deu d'ells - nou infants i un adult- van resultar portadors però no van desenvolupar la malaltia perquè estaven vacunats, a diferència del nen de sis anys que els seus pares van decidir no vacunar-lo d'aquesta afecció.

 

Fins ara, dos de les deu persones infectades de diftèria ja han estat donades d'alta en detectar que no existia dins del seu cos càrrega bacteriana. I, en principi, és possible que d'altres afectats també puguin rebre l'alta en els propers dies. Tots deu han estat tractats amb antibiòtics, controlats regularment i han estat en aïllament domiciliari.

 

Aquest cas de diftèria, el primer en 30 anys a Catalunya, ha generat una gran polèmica dins del món mèdic i que ha traspassat als mitjans de comunicació. Des del principi, el Departament de Salut va demanar a les persones que aposten per la no vacunació que facin cas a la comunitat científica internacional. "Apel·lo a la responsabilitat de la gent que fa comentaris absolutament imprudents i fora de lloc", va explicar el secretari de Salut Pública, Antoni Mateu, el passat dilluns 22 de juny.

Comentarios
Multimedia Diari