Mor un home de 40 anys en cremar el seu habitatge a Manresa

L'home vivia sol amb el seu gos, que també va morir, i tenia la llum punxada. L'Ajuntament investiga si és un nou cas de pobresa energètica

19 mayo 2017 16:12 | Actualizado a 24 diciembre 2019 23:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Un home de 40 anys va morir ahir en incendiar-se el menjador del seu pis a Manresa, la qual cosa provocà una intensa fumerada que s’escampà per tot l’immoble. L’incendi va obligar a desallotjar preventivament 13 veïns del bloc de pisos. L’Ajuntament de Manresa està recollint informació per comprovar si es pot tractar d’un nou cas de pobresa energètica. De moment, la PAH ha convocat una assemblea i no descarta convocar una concentració de protesta els pròxims dies.

L’home vivia sol amb el seu gos, que també va morir per intoxicació del fum. L’habitatge era de la seva propietat i tenia la llum punxada.

El foc es va originar en una estufa elèctrica, concretament un radiador de barres incandescents.

Segons van informar els Bombers de la Generalitat, l’incendi es va iniciar cap a les 1.11 hores de la matinada d’ahir dilluns al menjador del pis, situat al carrer Prudenci Comellas de Manresa.

Quan els Bombers van arribar al lloc van localitzar l’home, de 40 anys, en estat inconscient. El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) va certificar la seva mort.

Els Bombers van desallotjar preventivament 13 veïns de l’edifici, de quatre plantes, tot i que aquests veïns van poder tornar als seus domicilis una vegada extingides les flames.

D’altra banda, una dona va quedar ferida greu, i un home lleu, en un altre incendi ocorregut diumenge a la nit, en aquest cas al seu pis del carrer Ponent de Santa Coloma de Farners. L’incendi va afectar dues habitacions de l’immoble, situades a la segona de les tres plantes de l’edifici, que va quedar ple de fum. A l’interior de l’habitatge hi havia la dona, de 53 anys, que va quedar ferida greu per intoxicació i que va ser evacuada a l’Hospital de Palamós, mentre que l’home, de 55 anys, va patir cremades superficials i va ser evacuat a l’hospital de Santa Caterina.

Els Bombers també van desallotjar preventivament els veïns de l’edifici, a excepció dels que vivien en dos pisos, que van ser confinats durant l’extinció.

Segons els Bombers, ahir al matí hi va haver un tercer incendi, en aquest cas al carrer Creu Roja d’Olot, on els equips d’emergència van haver d’evacuar una dona de 64 anys, afectada per intoxicació pel fum.

Comentarios
Multimedia Diari