Mor una nena de 8 anys mentre esperava una ambulància a Blanes

La Unitat de Cures Intensives de l'Hospital Trueta estava preparada per rebre la nena que, segons una font pròxima als fets, patia una peritonitis i va ingressar en estat crític

19 mayo 2017 16:38 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un nena de vuit anys va morir la matinada del passat dia 22 a l'Hospital Comarcal de la Selva, a Blanes, mentre esperava l'ambulància pediàtrica que havia de traslladar-la a l'Hospital Trueta de Girona i que va tardar entre dues i quatre hores, segons les versions, a arribar des de Barcelona.

Un portaveu de CCOO ha explicat que existeixen diverses versions sobre els fets, i una d'elles apunta que el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) va tardar quatre hores a fer arribar una ambulància des de Barcelona, encara que el SEM redueix aquest temps d'espera a dues hores.

El mateix portaveu, el sindicat del qual va comunicar inicialment que l'ambulància pediàtrica va tardar quatre hores a arribar, puntualitza en tot cas que la seva denúncia apunta al fet que només hi ha dos d'aquests vehicles per a tot Catalunya i que els dos estan a Barcelona.

"Volem que s'aclareixin els fets", ha indicat aquest representant sindical, qui es qüestiona el motiu pel qual no es va optar davant l'emergència del cas per enviar una ambulància d'adults i puntualitza que, "en tot cas, es va tardar molt".

La Unitat de Cures Intensives de l'Hospital Trueta estava preparada per rebre la nena que, segons una font pròxima als fets, patia una peritonitis i va ingressar a Blanes en estat crític.

Després d'intentar estabilitzar la pacient, els sanitaris van optar pel seu trasllat a Josep Trueta, hospital de referència de la província, en aquesta ambulància pediàtrica amb seu a Barcelona.

Des de l'Ajuntament de Blanes, el missatge és de respecte pel dolor de la família, mentre que els partits ICV-EUiA i Batega per Blanes han anunciat que sol·licitaran una reunió urgent de l'alcalde amb la direcció de l'Hospital Comarcal per aclarir el succeït.

Comentarios
Multimedia Diari