Mor una nena de 9 anys a causa d'una meningitis fulminant a Manresa

És el segon mort per meningitis en menys de 15 dies a Catalunya

19 mayo 2017 15:48 | Actualizado a 23 mayo 2017 09:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Una nena de 9 anys veïna de Manresa va perdre la vida ahir a l’Hospital de Sabadell, probablement com a conseqüència d’una malaltia meningocòccica de caràcter «fulminant», per la qual cosa seria el segon mort per meningitis en menys de 15 dies a Catalunya. Segons va confirmar ahir el Departament de Salut de la Generalitat, la nena va començar a tenir símptomes dijous al migdia. A les dues de la matinada d’ahir va ser atesa a l’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa i, donada la gravetat del seu estat, va ser traslladada a l’UCI pediàtrica de l’Hospital Parc Taulí de Sabadell, on va morir a les quatre de la matinada d’ahir.

Aquest cas se suma a la mort, el passat dia 19, d’un nen menor de tres anys també com a conseqüència d’una meningitis d’evolució ràpida a l’Hospital Josep Trueta de Girona.

Salut va començar a administrar ahir profilaxi antibiòtica als familiars de la nena de Manresa, i epidemiòlegs de la Unitat de Vigilància Epidemiològica de la Catalunya Central es van desplaçar a l’escola on anava la nena, on van informar els pares. A l’escola també es distribuirà medicació profilàctica als altres nens.

Comentarios
Multimedia Diari