Moren per malaltia meningocòccica dos adults d’un centre de discapacitats

L’home de 39 anys i 
la dona, de 61, que no estaven vacunats i tenien malalties cròniques, 
no van desenvolupar meningitis

19 mayo 2017 15:38 | Actualizado a 23 mayo 2017 09:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Dues persones adultes amb discapacitat intel·lectual han mort a Barcelona a causa d’un bacteri meningocòccic. Es tracta d’un home de 39 anys i d’una dona de 61, que no estaven vacunats i que treballaven junts al mateix centre ocupacional, els integrants del qual, entre 20 i 30 persones, ja estan rebent els tractaments preventius, així com totes les persones que van estar en contacte amb ells, per evitar contagis.

Les morts es van produir dijous per una sèpsia originada pel bacteri meningocòccic, del tipus C en un dels casos, encara que els afectats no van desenvolupar una meningitis ni els va afectar el sistema nerviós central. El primer afectat va ser l’home de 39 anys resident fora de Barcelona, que el 3 d’abril va presentar febre i odinofàgia (dolor a la gola en empassar) i que va evolucionar cap a un xoc sèptic amb resultat de mort. Dilluns passat es va trobar malament la dona de 61 anys, que va morir dijous. Presentava cansament, febre i vòmits i també va evolucionar ràpidament cap a un xoc sèptic amb resultat de mort poques hores després. Tots dos eren persones amb una malaltia crònica la qual cosa podria haver influït en el pronòstic i evolució fatal del contagi.

El Servei d’Epidemiologia de l’Agència de Salut Pública de Barcelona també va contactar i tractar les persones que convivien amb la dona afectada, que compartia pis amb altres persones amb necessitats especials.

El meningococ pot trobar-se en la gola d’algunes persones sense produir-los cap tipus de símptoma, perquè desenvolupen una protecció natural, però aquestes persones sí que poden transmetr’l a una persona sana i fer-la emmalaltir. La malaltia meningocòccica pot produir una infecció generalitzada (sèpsia meningocòccica), o bé afectar només al sistema nerviós (meningitis).

L’epidemiòleg de l’Hospital Clínic i investigador de l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) Antoni Trilla ha explicat que les morts com les d’aquestes dues persones són «poc freqüents» i «no hi ha risc per a la població».

Comentarios
Multimedia Diari