Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Nova jornada de vaga dels maquinistes de Renfe amb compliments dels serveis mínims del voltant del 90%

El sindicat Semaf convoca tres nous dies de mobilitzacions per als dies 24 i 29 de juny i l'1 de juliol

ACN

Whatsapp
Un grup de persones compra bitllets de Rodalies i una treballadora de Renfe els assisteix a l'estació de Sants durant la vaga del 12 de juny. Foto: ACN

Un grup de persones compra bitllets de Rodalies i una treballadora de Renfe els assisteix a l'estació de Sants durant la vaga del 12 de juny. Foto: ACN

Els usuaris de Renfe viuen aquest dimarts al matí la tercera de les quatre jornades convocades pel sindicat Semaf. En aquesta ocasió, els serveis mínims no s'estan complint al 100%, tot i que sí ho fan per sobre el 90%, segons han explicat fonts de Renfe, ja que una desena de combois no han respectat les freqüències de pas del 66% en hora punta, concretament entre sis i dos quarts de deu del matí. Es tracta de trens de diverses línies, com l'R1, l'R2 i l'R4, de manera que segons la companyia els seus efectes no s'han notat pràcticament. D'altra banda, el sindicat de maquinistes Semaf ha anunciat tres noves jornades d'aturades pel 24 de juny –dia de Sant Joan- i per als dies 29 de juny i 1 de juliol, coincidint amb la primera 'operació sortida' de vacances d'estiu.

La jornada de vaga d'aquest dimecres és la tercera de la primera tongada convocada pels sindicat de maquinistes Semaf, que finalitzarà aquest dijous, contra el que considera incompliments de la direcció de Renfe en el pla d’ocupació de la companyia.

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el Ministeri de Foment van decretar uns serveis mínims del 66% en hores punta- entre sis i dos quarts de nou del matí i entre cinc de la tarda i dos quarts de nou del vespre, mentre que la resta de jornada ho fan al 63%. D'altra banda, els serveis d'AVE-Llarga Distància presten el 72% dels seus serveis i els Avant el 63%.

Temas

  • CATALUNYA

Comentarios

Lea También