Oriol Pujol nega que amenacés Carina Mejías, de C's

Al·lega que només va donar la seva "opinió"

19 mayo 2017 17:22 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L'exdiputat de CiU Oriol Pujol ha negat avui davant del jutge que amenacés la regidora de C's Carina Mejías amb l'"sms" en què li va recriminar que volgués indagar en els negocis de la seva família i ha al·legat que es va limitar a donar-li la seva "opinió" i a enviar-li un "salutació" amb l'expressió "cuida't".

Al jutjat d'instrucció número 29 de Barcelona s'ha celebrat avui el judici per un delicte d'amenaces lleus contra l'exdirigent de Convergència, per a qui l'acusació particular exercida per la regidora de Ciutadans a Barcelona Carina Mejías demana una pena de multa de 2.700 euros i 5.000 més d'indemnització que pensa destinar a fins socials.

Encara que la Fiscalia no ha comparegut en el judici -com és habitual en els delictes lleus entre particulars-, va ser el propi ministeri públic el que va portar al jutjat les presumptes amenaces a Carina Mejías arran de la denúncia que li va presentar la regidora.

Mejías va denunciar el mes de juliol passat per amenaces a Oriol Pujol, l'únic dels fills de l'expresident català que va fer carrera política, per un "sms" que aquest li va enviar l'endemà d'un ple municipal en què la regidora havia proposat crear una comissió d'investigació sobre els negocis de la seva família.

El missatge, que la regidora va rebre el passat 2 de juliol, resava: "Sabia que ets una persona recargolada. Això et donarà malviure. Cuida't".

En la seva declaració en el judici, Oriol Pujol ha explicat que coneixia personalment Mejías perquè tots dos havien coincidit fins a 2014 com portaveus dels seus respectius grups parlamentaris -en el cas de la regidora, tant com a diputada del PP com de C's- i ha emmarcat en aquesta relació l'"sms" que li va enviar expressant-li la seva "opinió".

Pujol ha admès que va enviar el missatge a la regidora l'endemà de seguir en directe un ple municipal de Barcelona en què li va semblar que la intervenció de Mejías, que va demanar crear una comissió d'investigació arran d'una auditoria que va detectar suposades irregularitats en contractes a una empresa del seu germà Pere Pujol, responia a una "dinàmica molt recargolada".

Segons Oriol Pujol, quan va advertir Mejías que això li donaria "malviure" es referia al seu caràcter "recargolat" -paraula que el jutge ha avisat que no considera ni tan sols "insult"- mentre que l'expressió "cuida't" era una mera "salutació habitual".

"Vaig donar la meva opinió a una persona que conec almenys des de 2006", ha insistit l'exdiputat convergent, la defensa del qual, exercida per l'advocat Xavier Melero, ha demanat la seva absolució i que es condemni Mejías a pagar les costes d'un judici per la seva "temeritat i mala fe, motivada per raons espúries".

L'exdiputat convergent ha precisat que altres vegades ja ha estat objecte de comentaris "agressius" cap a la seva família per part de la pròpia Mejías i d'altres polítics -amb expressions com "màfia" o "casta corrupta"- però no els va denunciar perquè va pensar que això entrava "dins del joc polític".

De la seva banda, la regidora de C's ha assegurat que amb l'"sms" que va rebre d'Oriol Pujol va sentir amenaçada la seva "llibertat" ja que ho va entendre com un avís que la seva vida social i política "podria veure's perjudicada" si indagava en la seva família.

"Exercir activitat política a Catalunya és complicat quan defenses determinades posicions", ha abundat la regidora, que va estar meditant dos dies si presentava denúncia pel "sms" i ho va acabar fent en veure en el missatge "una intenció de coartar i limitar l'acció política" i impedir que seguís investigant.

Carina Mejías ha explicat davant del jutge que en una altra ocasió, amb motiu de la seva activitat política al Parlament, va tenir un "enfrontament fort" amb Oriol Pujol, en què aquest va mantenir cap a ella "una actitud agressiva", encara que va acabar disculpant-se.

L'advocat de la regidora, Álex Zaragüeta, ha defensat que el missatge suposa clarament una amenaça per a Mejías que tenia "moltes possibilitats" de materialitzar-se, mitjançant "campanyes de desprestigi" per exemple, i un intent de "limitar la seva capacitat d'acció política".

Segons el lletrat, el "sms" enviat pel diputat no va ser "fruit d'un rampell", sinó que Oriol Pujol el va redactar amb "tota la consciència i tranquil·litat", dia i mig després de seguir en directe el ple municipal.

L'advocat d'Oriol Pujol, de la seva banda, ha considerat que el judici celebrat avui era "intolerable i innecessari", ja que les amenaces sempre han d'anar vinculades a la "possible causació d'un mal", i ha denunciat que el fill de Jordi Pujol estava sent víctima del "dret penal d'autor".

Oriol Pujol, el primer de la seva família que afronta un judici, està pendent de ser jutjat també per la seva presumpta implicació en el cas de les ITV, en què la Fiscalia li demana 5 anys de i 2 mesos per valer-se suposadament del seu poder polític per afavorir un empresari amic.

Comentarios
Multimedia Diari