Ortega acudeix a declarar pel 9N amb el suport del Govern i unes 200 persones

Els concentrats l'han animat amb aplaudiments, càntics i crits de 'La democràcia no és delicte' i 'Fora la justícia espanyola'

19 mayo 2017 21:33 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:09
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L'exvicepresidenta del Govern Joana Ortega ha acudit a declarar aquest dimarts a la tarda com a imputada per la consulta del 9N al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) amb el suport dels consellers del Govern i uns 200 concentrats davant de l'edifici malgrat la pluja.

Ortega --cridada a declarar a les 16.00-- ha arribat al Palau de Justícia acompanyada --entre molts altres-- de l'actual vicepresidenta, Neus Munté, i la resta de consellers, a més de membres d'entitats i partits independentistes, com els diputats electes de JxSí Raül Romeva, Carme Forcadell, Lluís Llach i Eduardo Reyes; Jordi Sànchez (ANC).

Els concentrats l'han animat amb aplaudiments, càntics i crits de 'La democràcia no és delicte' i 'Fora la justícia espanyola', de la mateixa manera que ho han fet unes hores abans amb la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, que també ha hagut de declarar com a imputada pel 9N.

Per part d'Unió, partit de l'exvicepresidenta, hi han assistit el que ha estat candidat a la Presidència de la Generalitat el 27S i secretari general del partit, Ramon Espadaler; el vicesecretari general, Toni Font, i el secretari d'Organització, Benet Maimí. DUREN, ABSENT

Per contra, no l'ha acompanyat el líder del partit, Josep Antoni Duran, que forma part de l'equip d'advocats que s'encarreguen de la defensa de l'exvicepresidenta.

Sí que han acudit a la cita l'exmilitant d'Unió i ara dirigent de Demòcrates de Catalunya, Antoni Castellà; la presidenta de MES i diputada electa de Junts pel sí, Magda Casamitjana; l'exconsellera Marina Geli (MES), i la vicepresidenta del Parlament, Anna Simó.

També han donat suport a la dirigent d'Unió el president de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), Miquel Buch; el coordinador general de CDC, Josep Rull; i diputats d'ERC al Parlament com Alba Vergés, Marc Sanglas i Marta Vilalta.

 

Comentarios
Multimedia Diari