Otegi visita el Parlament convidat per la CUP

serà rebut també per membres de Junts pel Sí

19 mayo 2017 19:20 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El dirigent abertzale i secretari general de Sortu, Arnaldo Otegi, es reunirà dimecres 18 que ve amb membres de la Comissió d’Exteriors del Parlament, convidat per la CUP, i també serà rebut pel grup parlamentari de Junts pel Sí (JxSí).

El grup de la CUP va realitzar una sol·licitud a la Comissió d’Exteriors del Parlament per mantenir una reunió informal amb Otegi, que es produirà dins de la ronda de contactes regulars que, més enllà de l’agenda oficial, mantenen els membres de la taula i portaveus d’aquesta comissió amb persones convidades. Són unes reunions informals que es produeixen a porta tancada amb els membres d’aquesta comissió, presidida per la diputada de Junts pel Sí i portaveu de CDC, Marta Pascal.

 

Albiol vol que s’anul·li

El coordinador general del PPC, Xavier García Albiol, ha enviat una carta a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, perquè anul·li la reunió. Albiol hi manifesta el seu «més profund malestar i rebuig que des d’un òrgan d’aquesta institució democràtica s’organitzi una reunió amb una persona que ha estat condemnada per l’Audiència Nacional per la reconstrucció d’una formació política il·legalitzada, per formar part de la banda terrorista ETA i per pertànyer a aquesta organització criminal en grau de dirigent».

«El Parlament, com a representant del poble de Catalunya, no pot ser l’escenari d’una reunió amb una persona que ha format part d’ETA i, després d’haver complert condemna, ni tan sols ha demanat perdó a les víctimes de la barbàrie terrorista d’ETA, sinó que es considera el responsable en termes polítics de la tragèdia que ha patit aquest país», apunta Albiol.

Després de la seva estada al Parlament, Otegi participarà a les 19.30 hores en un debat organitzat pel Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i les Nacions (Ciemen), que es durà a terme a la Fàbrica de Creació Fabra i Coats, a Barcelona.

Comentarios
Multimedia Diari