Pagar en efectiu una factura superior a 1.000 euros serà il·legal a partir de l'1 de gener

Obligarà les grans empreses a enviar les factures de l'IVA en temps real per limitar les possibilitats de frau en aquest impost

19 mayo 2017 17:13 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:53
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Govern espanyol limitarà a 1.000 euros el pagament en efectiu des dels 2.500 euros actuals per tallar l'economia submergida i el diner negre, segons han confirmat a Europa Press fonts del Govern central, i alhora obligarà les grans empreses a enviar les factures de l'IVA en temps real per limitar les possibilitats de frau en aquest impost.

Així constarà en el Reial decret de mesures tributàries que aprovarà l'executiu aquest divendres, amb el qual pretén ingressar uns 1.000 milions d'euros més i que entrarà en vigor l'1 de gener del pròxim any. Juntament amb la limitació del pagament en efectiu a 1.000 euros, les grans companyies iniciaran el pla de control electrònic d'IVA en temps real, que serà obligatori per a un col·lectiu de més de 62.000 contribuents.

La intenció del Govern espanyol és implantar el pròxim any el conegut com a Subministrament Immediat d'Informació (SII), que consisteix a l'enviament electrònic en temps real de totes les operacions que han de figurar en els llibres de registres de l'IVA de les empreses.

El sistema ha estat ideat per l'anterior Govern central, amb la intenció que entrés en vigor l'any vinent, però després es va endarrerir la seva posada en marxa per la interinitat de l'executiu i ara torna a reprendre's amb les mateixes dates previstes inicialment.

Amb l'entrada en vigor del pla, les empreses hauran de remetre electrònicament en un termini màxim de quatre dies tots els detalls de les seves operacions que han d'anotar en els seus llibres de registre de l'IVA (no la factura pròpiament dita), amb l'import total de l'operació, tipus de factura, identificació fiscal, objecte i destinatari.

Així l'Agència Tributària, mitjançant l'anàlisi i creuament de tota aquesta informació, preveu reduir notablement el frau fiscal, una de les xacres del sistema tributari espanyol, i l'economia submergida, especialment a l'IVA, on són habituals gran quantitat de factures falses.

Comentarios
Multimedia Diari