Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Populars i socialdemòcrates perden l'hegemonia a l'Eurocambra

Verds i liberals pugen i ultres i euroescèptics obtenen 113 escons. Segons un primer agregat de dades publicat per l’Eurocambra i basat en sondejos a peu d’urna en onze estats i intencions de vot en disset.

Diari de Tarragona

Whatsapp
Populars i socialdemòcrates perden l'hegemonia a l'Eurocambra

Populars i socialdemòcrates perden l'hegemonia a l'Eurocambra

Populars i socialdemòcrates perden per primer cop a la història la majoria a l’Eurocambra, Segons aquesta primera estimació, es compleix el pronòstic de les enquestes i els dos grups fins ara majoritaris perden l’hegemonia, amb el 42,6% dels vots i 320 escons. Els populars es mantindrien com a primera força, amb 173 escons (-48), i els socialdemòcrates serien el segon grup més nombrós amb 147 (-44).

Per contra, el grup dels liberals passaria de 67 a 102 escons, en bona part per l’entrada al grup del partit de Macron, Renaissence. Els que també pugen són els Verds, que passen de 50 a 71, gràcies als bons resultats dels ecologistes alemanys.

Com també pronosticaven les darreres enquestes, els partits ultres i euroescèptics augmenten la seva representació, amb més de 100 escons entre el grup de l’Europa de les Nacions i les Llibertats, on hi ha l'UKIP i el Moviment Cinc Estrelles (57) i el grup de l’Europa de la Llibertat i la Democràcia, on hi ha la formació de Le Pen (56).

Els Conservadors i Reformistes europeus passen de 70 a 58 i l’Esquerra Unitària de 52 a 42.

L’Eurocambra del 2014

El Partit Popular Europeu ha estat la primera força a l’Eurocambra durant la darrera legislatura. En les eleccions del 2014, el PPE va obtenir 221 escons i els socialistes 191, i sumen entre tots 412 eurodiputats, suficients per superar la majoria absoluta a la cambra, fixada en 375 escons. En els darrers comicis el tercer grup al Parlament Europeu han estat els Conservadors i Reformistes europeus (70) i el quart l’Aliança dels Demòcrates i Liberals per Europa (67). 

El quart grup parlamentari els darrers cinc anys han estat l’Esquerra Unitària (52), que amb 52 escons va assolir bons resultats amb l’entrada de Podem i la representació de Syriza. Els Verds/ALE han estat el cinquè grup parlamentari amb 50 eurodiputats el 2014. 

Temas

Comentarios

Lea También