Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Precinten la llibreria Europa i busquen el llibreter nazi Pedro Varela

Els Mossos d´Esquadra intervenen 15.000 exemplars d´ideolgia antisemita i feixista a l´establiment

Agències

Whatsapp
Part del material d´ideologia nazi requisat ahir pels Mossos d´Esquadra a la llibreria Europa. Foto: ACN

Part del material d´ideologia nazi requisat ahir pels Mossos d´Esquadra a la llibreria Europa. Foto: ACN

Els Mossos d’Esquadra van precintar ahir per ordre judicial la llibreria Europa al barri de Gràcia de Barcelona i van emprendre la recerca del seu propietari, Pedro Varela, per detenir-lo, en el marc d’una operació en la qual es van intervenir més de 15.000 exemplars que difonen la ideologia nazi.

Segons van informar fonts pròximes al cas, el llibreter, amb antecedents per difondre idees genocides, té pendent una ordre de detenció dictada pel jutjat que dirigeix l’operació contra un entramat dedicat a l’edició de llibres nazis, en la que divendres ja van ser arrestades quatre persones.

Dues condemnes

Varela acumula dues condemnes, l’última d’elles d’un any i tres mesos de presó, per distribuir llibres que difonen l’ideari nacionalsocialista a través de la seva llibreria Europa –que va ser escorcollada en dues operacions policials en els anys 1996 i 2006– i està en espera d’un tercer judici per editar Mein Kampf d’Adolf Hitler sense tenir els drets d’aquesta obra.

En l’operació llançada divendres, que continua oberta, la policia catalana va detenir a quatre presumptes membres de la cúpula de l’associació cultural responsable de la publicació de llibres que promouen l’odi i la discriminació, dos d’ells de nacionalitat espanyola i altres dos romanesos.

Doctrina de l’odi

Als quatre detinguts, al costat de Pedro Varela, se’ls atribueixen un delicte contra els drets fonamentals i les llibertats públiques, així com un altre d’associació il·lícita, no només per l’edició dels llibres d’ideologia nazi sinó també per organitzar conferències que promouen la doctrina de l’odi en la llibreria Europa.

En els registres practicats divendres, els Mossos d’Esquadra van intervenir prop de 15.000 exemplars de llibres que enalteixen i justifiquen el genocidi nazi i que fomenten la discriminació i la violència respecte a determinades races, ètnies o col·lectius, així com material informàtic.

La llibreria Europa, situada al carrer Sèneca de la capital catalana, va ser escorcollada l’any 1996 en una primera operació policial en la qual van ser decomissats prop de 20.000 llibres i el seu propietari detingut per un delicte d’apologia del genocidi, la qual cosa li va comportar una condemna de set mesos de presó.

L’any 2006, una altra investigació judicial centrada en una editorial de llibres nazis amb seu en la mateixa llibreria Europa va comportar de nou la detenció de Pedro Varela, que va ser condemnat a un any i tres mesos de presó per delictes contra els drets fonamentals, i la confiscació de prop de 5.000 volums que emmagatzemava en el local.

Temas

  • CATALUNYA

Comentarios

Lea También