Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Priordei, el primer projecte basat en oli al municipi de Margalef

Es tracta d´una iniciativa on la major part de la seva producció es ven a l´estranger

Maria Lucea

Whatsapp
Aquesta marca disposa d'una àmplia gamma de productes

Aquesta marca disposa d'una àmplia gamma de productes

Margalef és un petit poble, de tan sols 130 habitants, situat al Priorat. Envoltat d’uns paisatges de gran bellesa, en aquesta petita vila s’ha sabut aprofitar la singularitat de la seva ubicació. En aquest nucli ha nascut un projecte de territori i desenvolupament rural anomenat Priordei, nascuda gràcies a l’esforç comú de dues cooperatives productores d’oli: DCOOP i Oliers de Catalunya. Actualment disposen d’una planta envasadora d’oli al municipi de Margalef, per elaborar de forma única els seus productes.

Margalef, un espai únic

Aquesta petita i acollidora vila es troba al bell mig de la serra del Montsant, un emplaçament ple de vegetació i muntanya que no permet la plantació agrícola.

Per aquest motiu es converteix en el lloc idoni per a la plantació i cultiu d’oliveres en els marges i pendents de les muntanyes. D’aquesta manera s’obté un oli d’oliva verge extra únic i singular pel seu color i la seva elevada qualitat organolèptica.

En definitiva, aquest producte aporta una sensació a la boca de frescor amb gust d’ametlla verda, kiwi, tomàquet verd i carxofa. Equilibrat en amargor i dolçor, una mica picant amb una astringència final que identifica aquest oli d’oliva verge extra amb l’oliva verda, fresca i brillant.

A més de les diferents variants de l’oli d’oliva verge extra, Priordei ofereix una gamma d’infusionats, amb aromes com alfàbrega, romaní, all, xili, tòfona blanca, tòfona negra, orenga, llimona i funghi porcini.

Mirada internacional

En els últims anys la cultura de l’oli i les seves propietats s’ha anat estenent de forma exponencial. Per això és habitual veure tantes marques i cooperatives a les fires i festes de l’oli.

És per aquest motiu que projectes nous com Priordei busquen eixamplar fronteres i, actualment, el 90% de la seva producció s’exporta al mercat internacional, en països com la Xina, entre d’altres.

El cultiu de les oliveres es realitza als marges i pendents de les muntanyes del Montsant

Ara bé, també podem trobar els productes de Priordei a petites tendes gurmet de caràcter local, com és el cas de la botiga La Pedrera, al Passeig de Gràcia de Barcelona, o a través del portal web del projecte, que té un servei 24 hores i es poden obtenir tots els productes de la marca.

Projecte d’oleoturisme

Val a dir que Priordei no només és un producte dedicat a l’oli, sinó a la conversació de l’entorn. Les muntanyes del Montsant són considerades d’una bellesa excepcional i de gran interès per a escaladors. Per aquest motiu el projecte vol donar a conèixer i impulsar el territori com un aspecte cultural i d’interès que cal preservar.

El projecte vol fer valdre el producte i el territori, per aquesta raó, Margalef disposa del Museu el Molí d’Oli, un espai cultural d’ús públic del Parc Natural i el Centre d’Interpretació de l’Oli i les Economies Productives de Montsant. Aquest espai està destinat a ser un indret de divulgació del territori, del producte i de la cultura del Priorat. Així mateix, el projecte Priordei pretén ser una eina de divulgació de salut i gastronomia en l’àmbit de l’oli d’oliva i un espai per fomentar la cultura, el territori i el producte.

Temas

  • GASTRONOMÍA

Comentarios

Lea También