Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Protecció Civil alerta de l'elevat risc d'incendi forestal a 15 comarques

El pla INFOCAT s'ha posat en prealerta aquest matí per l'incendi forestal de l'Ametlla de Mar, que es troba estabilitzat

ACN

Whatsapp

Protecció Civil alerta que el risc d'incendi forestal és "molt alt" aquest dilluns a 15 comarques de Catalunya a causa de l'entrada de vent de Ponent que podrà tenir cops forts i pot fer baixar les humitats. Travessen aquesta situació més complicada les comarques de l'Alt Penedès, Alt Camp, Baix Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà, Priorat, Tarragonès, Garrigues, Segarra, Urgell, Anoia, Bages, Baix Ebre, Ribera d'Ebre i Terra Alta. També es manté la fase de Prealerta del Pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT per l'incendi de l'Ametlla de Mar, que ja es troba estabilitzat.

Protecció Civil recorda la importància de mantenir una conducta responsable per no generar risc d'incendis, i que cal extremar la prudència en desplaçaments en vehicle per zones forestals per evitar augmentar el risc d'incendis.

Cal extremar les precaucions en l'ús de barbacoes en les urbanitzacions a l'entorn de zones boscoses, sobretot si aquestes no disposen d'una franja perimetral sense vegetació. A més, cal fer èmfasi en què no s'han de llençar burilles, encara que semblin apagades, ni caminant ni per la finestra del cotxe. La totalitat dels consells al web interior.gencat.cat/incendisforestals

Pel que fa a l'incendi forestal a l'Ametlla de Mar, els Bombers de la Generalitat l'han donat per estabilitzat a les 11.35h d'aquest dilluns, i segueixen treballant per controlar-lo. El confinament als veïns de la urbanització Calafat també s'ha aixecat als volts de les 10h. Segons el cos d'Agents Rurals, la superfície provisional afectada per l'incendi és de 40 hectàrees. La carretera N-340 ja s'ha reobert al trànsit.

Protecció Civil ha posat en prealerta a primera hora el pla INFOCAT i està en contacte permanent amb els municipis de la zona i els cossos d'emergències que treballen al foc.

Temas

  • CATALUNYA

Comentarios

Lea También