Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Pugen a 82 els casos de virus Zika detectats a Catalunya des de principi d'any, 3 més que la setmana passada

De les 59 dones afectades 20 són gestants i 4 ja han donat a llum nadons sense anomalies

ACN

Whatsapp
Exemplar de mosquit Aedes aegypti, transmissor del virus Zika. Foto: ACN

Exemplar de mosquit Aedes aegypti, transmissor del virus Zika. Foto: ACN

El Departament de Salut ha confirmat l’existència de 82 casos importats de febre vírica de Zika a Catalunya des de principi d’any i fins a aquest 11 de juliol. Són 3 casos més que els registrats fins al dilluns de la setmana passada. Tots els afectats tenen antecedents d’haver estat a l’Amèrica del Sud i Central, a zones on la transmissió del virus és activa, i d’haver estat picats per mosquits durant la seva estada, segons ha informat la mateixa font. Els afectats són 23 homes i 59 dones, 20 de les quals embarassades. Quatre ja han donat a llum i els nadons no han presentat anomalies. A banda se sap que almenys una de les altres gestants té un embrió amb microcefàlia i altres malformacions.

El virus Zika (ZKV) provoca un quadre lleu amb febre moderada, exantema que s'estén des de la cara a la resta del cos, artritis o artràlgia passatgera (principalment articulacions petites de mans i peus), conjuntivitis i símptomes inespecífics com ara miàlgia, cansament i mal de cap. Es transmet principalment per la picada de mosquits del gènere Aedes.

Temas

  • CATALUNYA

Comentarios

Lea También