Puigdemont: 'Rajoy és un president en funcions. No m'interessa el que digui un projecte que s'acaba'

El president investit recorda que a l'Estat encara no s'han fet els deures d'acordar una investidura. També ha desvetllat que va posar dues condicions a Mas per acceptar el càrrec: que fos un encàrrec temporal i que l'expresident es mantingui en tot moment al seu costat

19 mayo 2017 20:38 | Actualizado a 22 mayo 2017 07:50
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El president investit pel Parlament, Carles Puigdemont, ha respost aquest dilluns les paraules del president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, que va advertir que el govern espanyol “no deixarà passar ni una sola actuació que suposi contravenir la unitat i la sobirania”. “Mariano Rajoy és un president en funcions, per tant, fa declaracions en funcions. No m’interessa el que digui un projecte que s’acaba sinó el projecte que hagi de venir si ha de venir algun”, ha afirmat en el marc del ple que ha formalitzat la seva renuncia com alcalde de Girona. A més, Puigdemont ha recordat que, de moment, els deures que ha fet Catalunya arribant a un acord, encara no s’han fet a nivell de l’estat espanyol.

Fi a la seva alcaldia gironina

El president del Govern, Carles Puigdemont, ha renunciat formalment a l'alcaldia de Girona aquest dilluns en un ple extraordinari urgent. Puigdemont ha reconegut que no s'esperava la proposta d'Artur Mas però que no podia rebutjar-la "per compromís amb el país" i també per "lleialtat" amb el president sortint. "Si el president Mas pren una decisió dolorosa i injusta per l'interès general, dir que no hauria estat de covards", ha manifestat. Puigdemont, que ha estat alcalde quatre anys i mig en minoria, s'ha compromès a traslladar "l'estil gironí" de fer política la Generalitat i ha ofert diàleg i entesa amb tothom. També ha desvetllat que va posar dues condicions a Mas per acceptar el càrrec: que fos un encàrrec temporal i que l'expresident es mantingui en tot moment al seu costat.

Comentarios
Multimedia Diari