Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Puigdemont i Ximo Puig encapçalaran aquest dilluns la cimera pel Corredor Mediterrani

L'objectiu de la trobada és acordar una agenda compartida entre la Comunitat Valenciana i Catalunya per impulsar i desencallar les actuacions que han de fer realitat el Corredor

Europa Press

Whatsapp
El president dela Generalitat presidint la Taula Estratègica del Corredor el passat mes de maig. Foto: DT

El president dela Generalitat presidint la Taula Estratègica del Corredor el passat mes de maig. Foto: DT

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el de la Comunitat Valenciana, Ximo Puig, presidiran a València aquest dilluns una cimera per fer un front comú dels dos territoris a favor de Corredor Mediterrani, una infraestructura clau per al creixement i la competitivitat de tot l'eix mediterrani.

Agents econòmics, socials i institucionals participaran a la reunió, que es farà al Palau de la Generalitat Valenciana.

A aquesta reunió també acudiran, per part de la Generalitat Valenciana, el conseller d'Economia Sostenible, Rafael Climent, i la consellera d'Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador; i per part del Govern català, els consellers de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget.

A les 11.30 hores el president Puig rebrà en audiència al president Puigdemont i mantindrà una reunió bilateral al Palau.

Aquesta és la segona reunió institucional que mantenen els dos caps de Govern, després de la que ja es va fer el passat 16 de maig al Palau de la Generalitat de Catalunya.

Una trobada en el qual els dos presidents van acordar la celebració de la cimera conjunta d'aquest dilluns a València per pressionar el futur govern espanyol perquè compleixi els seus compromisos amb el Corredor Mediterrani.

A continuació, els dos caps de Govern s'incorporaran a la cimera valencià-catalana, que haurà arrencat a les 12.00 hores al Saló de Corts del Palau.

En aquesta sessió de treball participa el plenari del Fòrum Valencià pel Corredor Mediterrani i la Taula Estratègica Catalana del Corredor Mediterrània, dos espais integrats per representants de tots els sectors implicats en aquesta infraestructura, com per exemple cambres de comerç, sindicats, patronals, universitats, administracions locals, diputacions i partits polítics.

L'objectiu de la trobada és acordar una agenda compartida entre la Comunitat Valenciana i Catalunya per impulsar i desencallar les actuacions que han de fer realitat el Corredor, un projecte prioritari per als dos territoris, ja que és clau per al desenvolupament econòmic de tot l'eix mediterrani.

I és que el seu traçat concentra el 44% del PIB de tot l'Estat espanyol, el 50% de les exportacions i les importacions i el 47% de les empreses.

Aglutina també grans infraestructures com els ports de Cadis, Algesires, Màlaga, Motril, Almeria, Cartagena, Alacant, València-Sagunto, Castelló, Tarragona i Barcelona, que generen el 78% de tot el trànsit de mercaderies de l'Estat i el 82% del moviment de contenidors.

Una vegada finalitzada la reunió, a les 14.00 hores aproximadament, els presidents Puig i Puigdemont presidiran la firma d'un conveni de col·laboració en matèria de turisme entre Comunitat Valenciana i Catalunya, en virtut del qual els dos territoris potenciaran l'intercanvi d'experiències i desenvoluparan estratègies conjuntes d'impuls, ordenació i promoció del sector.

El document ho signaran el secretari autonòmic i president de l'Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, i el conseller d'Empresa, Jordi Baiget.

Temas

  • ECONOMÍA

Comentarios

Lea También