Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Quatre secretaris judicials lliuren la notificació amb les advertències del TC a Puigdemont i els consellers

Els funcionaris han acudit aquest dimarts al matí al Palau de la Generalitat just després de la reunió del Consell Executiu

ACN

Whatsapp
Els quatre secretaris judicials, a l'entrada del Palau de la Generalitat per lliurar la notificació amb les advertències del TC a Puigdemont i els consellers.

Els quatre secretaris judicials, a l'entrada del Palau de la Generalitat per lliurar la notificació amb les advertències del TC a Puigdemont i els consellers.

Quatre secretaris judicials s'han personat aquest dimarts a les 12.30 hores al Palau de la Generalitat per lliurar en mà al Govern la notificació de la resolució amb les advertències que el Tribunal Constitucional (TC) va determinar arran de la votació de les conclusions de la comissió d'estudi del Procés Constituent. Els quatre funcionaris han arribat just després que es celebrés el Consell Executiu que, com cada dimarts, es reunia al Palau. Els secretaris judicials han volgut així lliurar personalment al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, al secretari del Govern, Joan Vidal de Ciurana, i a tots els consellers el dictamen que dilluns va dictar l'alt tribunal després d'una reunió d'urgència. Els quatre funcionaris han estat rebuts pel cap de gabinet de Puigdemont, Josep Rius, que els ha fet passar a una sala del Palau on han pogut anar notificant la resolució.

La notificació que han rebut els membres del Govern adverteix, en nom del TC, dels riscos legals i penals que podria tenir que accedissin a desenvolupar o promulgar qualsevol llei o acció executiva que derivi de les conclusions del Procés Constituent o de la Declaració del 9-N. El procediment que han seguit els funcionaris és el mateix que el Tribunal Constitucional ja va determinar després de la convocatòria de la consulta del 9-N. Poc després d'aquella notificació, que també es va fer en mà a través de secretaris judicials, l'aleshores president Artur Mas, va convertir la consulta en un procés participatiu.

Temas

  • CATALUNYA

Comentarios

Lea También