Quim Torra rebrà l’Espasa d’Honor de la Setmana Medieval de Montblanc

Una altra novetat és l’espectacle Justa i Honor, que substituirà els Jocs Medievals, i que es farà al Pont Vell, recentment rehabilitat. La 32a edició se celebrarà del 23 d’abril al 5 de maig i tindrà una seixantena d’actes

16 abril 2019 08:55 | Actualizado a 19 abril 2019 23:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Tot a punt per a la 32a Setmana Medieval de Sant Jordi de Montblanc, que enguany començarà la diada del 23 d’abril i acabarà el 5 de maig.

El president de la Generalitat, Quim Torra, rebrà l’Espasa d’Honor de la festa el dia de la clausura. El president de l’Associació Medieval, Joan López va explicar ahir en roda de premsa que «és el primer president de la Generalitat que la rebrà des de Jordi Pujol», i va afegir que «ens fa il·lusió perquè quan era director del Born Centre Cultural ja va fer de pregoner».

La festa organitzada per l’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi estrenarà un nou espectacle nocturn de gran format, el dissabte 4 de maig, anomenat «Justa i Honor», amb una sola representació prevista per a uns 900 espectadors i la participació d’uns 200 actors.  El gran espectacle estrena també escenari, i tindrà lloc al Pont Vell romànic, un espai a l’entorn del riu Francolí acabat de remodelar. L’acte serà «un bateig de foc» per l’espai, va afirmar l’alcalde de Montblanc, Pep Andreu. Una altra de les novetats destacades és el creixement del «Campament de poble», que es va estrenar l’any passat. Aquesta recreació històrica de la quotidianitat de l’estament popular a l’Edat Mitjana es va representar al voltant del portal de Sant Jordi. La bona acollida quant a participació i també el públic en motiva enguany l’ampliació. Així i des del portal, el Campament abastarà tota la muralla de Sant Jordi, on també hi haurà el ja tradicional espai dedicat als infants, l’Escola Cavalleresca. En aquesta edició també s’estrenarà la Cantata de la Llegenda de la Princesa i Sant Jordi, escrita pel periodista Jordi Cartañà, en la qual hi participaran més de 400 infants de primària. L’acte més destacat serà la representació de la Llegenda de Sant Jordi, que es realitzarà el dissabte 27 en dues sessions. López va assegurar que «les entrades de la primera representació estan a punt d’acabar-se», mentre que per a la segona el ritme de venda és millor que el d’altres edicions. 

«Som un associació sense ànim de lucre, amb una estructura prou gran i professionalitzada que lidera, i un suport institucional al costa». Tan des de l’associació com des del consistori també van posar en valor que els montblanquins «viuen la festa i se la senten seva», va destacar el president de l’Associació Medieval, Joan López.

La Setmana Medieval de Montblanc compta amb un pressupost de 240.000 euros, que aporten diferents administracions públiques, patrocinadors i la mateixa associació amb recursos generats per la festa d’edicions anteriors. «Tenim el model econòmic assegurat des de fa anys», va manifestar López. La Setmana Medieval de Montblanc s’inaugurarà el 23 d’abril, però el pregó no serà fins el dia 26, de la mà de l’escriptor Màrius Serra. La Setmana Medieval s’allargarà fins el pròxim 5 de maig.

Comentarios
Multimedia Diari