Más de Noticias

Rajoy anuncia una inversió de 1.900 milions d'euros per Rodalies durant aquesta legislatura

"La nostra intenció és compartir aquest pla amb la Generalitat per coordinar-nos i compartir la responsabilitat en l'execució"

EFE

Whatsapp
El presidente del PP y del Gobierno, Mariano Rajoy, a su llegada al acto de clausura del XIV congreso del PPC que se ha celebrado este fin de semana en L'Hospitalet (Barcelona)

El presidente del PP y del Gobierno, Mariano Rajoy, a su llegada al acto de clausura del XIV congreso del PPC que se ha celebrado este fin de semana en L'Hospitalet (Barcelona)

El president del Govern central, Mariano Rajoy, ha anunciat que l'Executiu espanyol invertirà 1.882 milions d'euros a la xarxa de Rodalies catalana durant aquesta legislatura, segons ha explicat aquest dimarts en una entrevista a 'La Vanguardia' recollida per Europa Press.

Es tracta d'un pla elaborat per 2017-2025 que contempla una inversió de gairebé 3.900 milions d'euros, dels quals 1.882 es destinaran en aquesta legislatura: "La nostra intenció és compartir aquest pla amb la Generalitat per coordinar-nos i compartir la responsabilitat en l'execució", ha explicat el president.

Rajoy ha assegurat que "Rodalies serà una prioritat i ho serà el Corredor Mediterrani", i ha afirmat que mai han deixat d'invertir en aquesta obra perquè suposa la modernització de l'economia espanyola.

En aquest sentit, ha precisat que el tram de Vandellòs-Tarragona començarà a circular en proves l'any que ve i el de Castellbisbal-Vilaseca "aviat serà adjudicat".

Ha negat que l'Estat hagi abandonat Catalunya, i ha dit que és l'única comunitat que té comunicades les seves quatre capitals de província amb l'AVE, a més de ressaltar les inversions a l'Aeroport de Barcelona, al Port i al tren que comunica amb Perpinyà, encara que ha admès que es poden fer més coses en el futur. PROCÉS SOBIRANISTA

Sobre el procés sobiranista, ha afirmat que Catalunya no és un problema per a Espanya, sinó que alguns dirigents polítics han volgut fer de la comunitat un problema "transgredint un principi bàsic en democràcia", i ha afirmat que el tema català és al que ell i el seu Govern dediquen més interès i temps.

Preguntat per com actuarà l'Estat si Catalunya celebra un referèndum unilateral, ha dit que la seva obligació com a president és fer complir la llei i actuar amb proporcionalitat: "Jo faré les dues coses".

Ha plantejat que l'article 155 és plenament vigent "però l'Estat també té molts altres mecanismes per fer valer la seva legalitat", perquè les solucions han de ser proporcionades i generar el menor problema possible.

Sobre la seva reunió en Moncloa amb el president català, Carles Puigdemont, Rajoy ha detallat que li va dir que no podia autoritzar un referèndum que liquidés la sobirania nacional, al que Puigdemont es va mostrar "totalment conscient" que no anava a fer-ho. VISITA A BARCELONA

Rajoy torna a Barcelona aquest dimarts, l'endemà passat de clausurar el congrés del PP català, per participar en la jornada d'infraestructures 'Connectats al futur', que reunirà el Palau de Congressos de Catalunya a empresaris i representants de la societat civil catalana.

Durant l'acte, que serà clausurat pel ministre de Foment, Íñigo de la Serna, el cap de l'Executiu espanyol previsiblement anunciarà un paquet d'inversions en infraestructures, a escassos dies que el Consell de Ministres aprovi el projecte de Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) per 2017.

Està previst també que el president del Govern central anunciï durant aquest acte inversions per al Corredor Mediterrani, un projecte pel qual Catalunya, la Comunitat Valenciana, Múrcia i Andalusia han fet front comú per demanar agilitar la seva construcció, pel revulsiu econòmic i element de cohesió territorial que suposarà.

Temas

  • CATALUNYA

Comentarios

Lea También