Recital de manilles al Pla de la Seu

Impecable actuació de les colles convidades:els Castellers de Sants descarreguen el 2de9fm. Els verds també hi afegeixen el pilar de 8

19 mayo 2017 18:47 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Inoblidable recital de manilles el que van oferir dissabte a la tarda al Pla de la Seu tarragoní uns efervescents Castellers de Sants, que estrenaven el 2d9fm més matiner del seu historial, i els Castellers de Vilafranca, que continuen devorant terminis a un ritme que mai se’ls havia vist, i que a la torre emmanillada hi van afegir el primer pilar de 8. Tot plegat al costat d’uns amfitrions –els Xiquets de Tarragona– que, després d’unes setmanes difícils, miraven de fer un reset amb castells de 8.

Els grans protagonistes de la diada, amb permís dels verds, van ser els borinots, perquè el salt qualitatiu amb el qual marxen de vacances no té precedents. Els de Pau Camprovin van fer-ho a més de manera sòbria, lluny d’estridències, arrencant amb dos envejables castells de 9 bàsics (primer el 3, després el 4) serens i àgils que no semblaven ser castells límit.

I de fet no ho són ni de bon tros. Va quedar clar. En tercera ronda arribava el 2d9fm, el castell més important que mai han descarregat. Amb una essencial col·laboració de les altres colles a la pinya (igual com va passar amb els castells emmanillats dels verds), els de la camisa grisa van executar als peus de la Catedral tarragonina un gamma extra formidable, de pell de gallina, d’aquells en què es barregen la precisió i la tècnica polides en moltes hores d’assaig durant el muntatge;i la rauxa, l’èpica, el nervi, aquells intangibles crucials en els grans castells i dels quals els borinots en van oferir una lliçó magistral en la descarregada. Manilles i quarts s’hi van deixar la pell mentre el Pla de la Seu embogia. Eufòrics, els Castellers de Sants encara es van atrevir amb el pilar de 8, però l’espadat va exigir massa des de bon principi i, quan l’enxaneta iniciava la motxilla d’entrada, no quedava benzina.

Els verds no s’aturen

L’altre recital de la tarda, l’oferien els Castellers de Vilafranca, que en les tres rondes de castells repetien la seqüència d’una setmana abans al Vendrell, obrint amb un 4de9f que requeria potser un pèl més de feina de l’esperada, i atacant el gamma extra en segona ronda. Altre cop la torre va demanar defensa de tronc i manilles, però altre cop la veterania dels vilafranquins amb aquest castell va servir per descarregar-lo. Potser no l’estan fent amb la sobrietat d’altres anys (de moment), però ja en porten tres.

Els de Toni Bach van tancar rondes amb un tranquil 3d9f i per acabar es guardaven el gran objectiu del dia: el primer pilar de 8, que malgrat un parell de sotracs i certa incomoditat en algunes fases de la carregada, no va perillar mai, tot i l’obligat canvi d’enxaneta.

Passa enrere dels Xiquets

Al mateix Pla de la Seu, els Xiquets de Tarragona s’ho miraven amb una barreja de sensacions, orgullosos de veure que en tot just sis anys la seva diada d’inici d’estiu s’ha convertit ja en referent del calendari, però decebuts alhora per no poder oferir el nivell de les convidades.

Però era el que tocava. Els matalassers venien de setmanes difícils, amb caigudes inesperades que obligaven a reduir marxes. Dissabte el més important era retrobar sensacions i, sobretot, no caure, i els de Josep Maria Solé ho van aconseguir. Van tornar a obrir amb un 2de8f, el setè ja de l’any, que apunta a gran esperança, a curt termini, dels ratllats.

En segona ronda va venir el 3d8, amb un tronc profundament renovat després de les recents caigudes de 3de9f, i que, tot i alguna tremolor nerviosa, es va mostrar prou sòlid. Per acabar, un 4d8 senzill que es perfila com l’opció més plausible per tal que els del carrer Santa Anna, un cop hagin retrobat les bones sensacions, tornin a fer una passa endavant. Per acabar, van completar el tercer pilar de sis del curs. Un espadat incòmode i que es va haver de defensar gairebé al límit.

Castell de 9 a Salou

A l’Hotel Calypso de Salou, en una actuació tradicionalment de tràmit, la Vella de Valls va sorprendre amb el 3de9f, el primer mai fet a la localitat, i nova mostra de moment exultant que viuen els de Manel Urbano.

També la Joves va voler fer una nova plaça de 9, en aquest cas a Banyeres, però el seu 3d9f, que anava per mal camí, es va quedar en intent desmuntat després que la canalla es fes enrere. També a Banyeres, els Nens del Vendrell van descarregar un nou 5d8. El mateix castell que, dissabte a la Granada, els Xicots de Vilafranca carregaven per primer cop aquest any.

Comentarios
Multimedia Diari