Reus crida a la desobediència

Les consignes polítiques omplien els carrers de Reus ahir al vespre en la manifestació de l'11 de setembre, on hi va haver una gran participació per part de la societat

19 mayo 2017 21:50 | Actualizado a 22 mayo 2017 13:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Mercat Central de Reus s’anava omplint ahir a la tarda en un degoteig constant de famílies amb nens, joves, adults i membres d’organitzacions polítiques en general. El motiu no era d’altre que la manifestació de la Diada convocada per l’Esquerra Independentista del Camp, on es van reunir tant joves com gent gran que demanava en un sol clam la independència de Catalunya. Des de dos quarts de vuit del vespre, els manifestants feien una crida a valors com la unitat popular o la sobirania amb consignes polítiques que s’escoltaven en tot el recorregut de la manifestació. Feminisme, socialisme, desobediència o solidaritat van ser alguns dels temes que van protagonitzar les demandes dels assistents.

Els participants en aquest acte lluïen estelades en totes les seves formes i colors. Tampoc els hi faltaven els somriures que desprenien al seu pas pels carrers de Reus. En els diversos punts de la concentració s’hi trobaven diferents representants d’entitats i organitzacions de caràcter polític i social, que onejaven pancartes que feien referència a la voluntat ser partícips en el futur polític de Catalunya.

Enguany, els participants a la manifestació de la Diada van canviar el seu recorregut. Així doncs, el tradicional manifest que posa el punt final a l’acte es va llegir per primer cop al Fossar Vell i no pas al Mercadal, tal com es va realitzar l’any passat. Arribats en aquest punt, les consignes van donar pas al discurs de diferents representants polítics i socials. Judit Abelló, de l’organització Avellana Roja, va instar la societat a no acceptar fulls de ruta que no incloguessin determinats valors, com són la desobediència o el trencament amb les velles polítiques.

Sergi Saladié, número 1 de la candidatura de la CUP a Tarragona, en un discurs contundent va fer referència a l’oportunitat de trencar tant amb Espanya com amb els mercats financers internacionals, apel·lant a la força del poble. Finalment va ser l’exdiputat del Parlament Quim Arrufat qui va tancar el capítol més polític de la jornada, amb un discurs clar i determinant. Arrufat, va assegurar que el 27-S ‘ens ho juguem el tot pel tot’ per crear una ‘República justa, solidària i digna’.

Els aplaudiments dels assistents van donar pas al Cant dels Segadors, on els punys alçats omplien el Fossar Vell enmig d’una part de la població conscient d’estar celebrant un moment històric.

Comentarios
Multimedia Diari