Reus demana les Tres Gràcies

Centenars de fidels van omplir la plaça de la Sang i els carrers adjacents per seguir una ancestral processó que ara fa cinc anys fou designada Festa Patrimonial d\'Interès Nacional

19 mayo 2017 23:09 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Sense cap mena de dubte, l’acte més estimat de la Setmana Santa a Reus són les Tres Gràcies. Any rere any, els reusencs omplen a vessar la plaça de la Sang per retre homenatge a la imatge del Sant Crist.

És un acte ancestral (datat l’any 1007) i carregat d’emotivitat, tal com es va comprovar ahir novament. I és que enguany, a més a més, durant tot el matí va lluir un esplèndid sol que es va traduir en una gran presència de centenars de curiosos i fidels que van omplir tota la plaça i els carrers adjacents.

Tal com marca la tradició, els Armats de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de N. S. J. obrien el pas amb el seu repicar de llances.

Ells van ser els primers a entrar a la plaça quan faltaven pocs minuts per a les 3 de la tarda. Ho van fer enmig d’un absolut silenci i amb les atentes mirades dels presents, que no es perdien cap detall del seu majestuós recorregut, sobretot quan el Capità Manaies va trucar a la porta de l’església amb la seva llança perquè aquesta s’obrís per complet.

El silenci regnant només va ser interromput quan els membres de l’Escolania del Sant Crist i la Capella de Cantors i Músics quan van entonar el sempre emotiu i senyorial Vexilla Regis, símbol del suport a l’esperit cristià del Sant Crist i un dels moments àlgids d’aquesta processó declarada, ara fa cinc anys, Festa Patrimonial d’Interès Nacional de Catalunya per part de la Generalitat.

Quan la imatge va arribar a la porta de l’església de la Puríssima Sang, el silenci encara es va tornar més penetrant.

El moment culminant i més solemne estava a punt d’arribar. Per això, quan el portador va fer girar tres cops la figura del Sant Crist, els centenars de fidels es van disposar a demanar les Tres Gràcies.

El crit de «Visca Crist Rei!» va trencar l’atmosfera de recolliment i va estar precedit de nombrosos aplaudiments que van acabar d’acompanyar els membres de la comitiva a l’interior de l’església.

Llavors, molts dels fidels presents van enfilar cap a dins del temple per poder venerar la imatge. Així doncs, es posava fi a una processó de les Tres Gràcies que, un any més, va representar a la perfecció les hores centrals de la passió i mort de Jesús.

Però els actes centrals del Divendres Sant ja es van iniciar a les 7 del matí per continuar sobre dos quarts de 12 del migdia amb el trasllat de la venerada imatge des de la seva església fins a la Prioral de Sant Pere. Allí s’hi va celebrar la Solemne Funció de l’Agonia fins a dos quarts de tres de la tarda, quan el Sant Crist va iniciar en processó el seu retorn al Temple de la Sang on l’esperaven agrupats els centenars de fidels.

Durant el matí d’ahir també es va celebrar el solemne Viacrucis pels barris Fortuny i Juroca organitzats per la parròquia i la Confraria de Sant Bernat Calbó.

Comentarios
Multimedia Diari