Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Ruiz planteja contractar 3.500 mestres enguany i 2.850 més fins al 2019

L'acord entre Ensenyament i els sindicats és una de les demandes de la CUP per aprovar els pressupostos

EFE

Whatsapp
Imatge d´arxiu d´una protesta de la federació d´ensenyament de la CGT davant del Parlament. FOTO: ACN

Imatge d´arxiu d´una protesta de la federació d´ensenyament de la CGT davant del Parlament. FOTO: ACN

La consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, havia plantejat als sindicats la contractació de 3.500 professors aquest any i 2.850 més en els cursos 2018-19 i 2019-20, encara que finalment no podrà mantenir aquesta oferta perquè Economia no li deixa comprometre diners que no siguin per a l’exercici 2017.

Segons fonts d’Ensenyament i dels sindicats, dimecres està previst que la consellera faci oficial l’oferta de contractació de 3.500 nous professors per a aquest curs, alguns dels quals ja estan incorporats, i 2.000 més per al curs pròxim, dels quals uns 800 serien substituts.

Demà s’asseuran a la taula sindical els representants d’Ustec, UGT, CCOO i Aspec amb els responsables del Departament, on es formalitzarà l’oferta, amb la qual el Departament d’Ensenyament vol que els sindicats desconvoquin la jornada de vaga prevista per al 9 de febrer.

L’acord amb els sindicats de l’ensenyament és, a més, una de les exigències de la CUP per aprovar els pressupostos.

Fonts d’Ensenyament han assenyalat que la contractació de més de 5.500 professors aquest curs i el pròxim és una bona oferta i han destacat que dels 140 milions d’euros que representa aquesta ampliació de plantilla, 111 es destinaran a reduir una hora lectiva setmanal per als docents i 29 milions per contractar mestres que aniran directament a reforçar l’atenció educativa.

Aquest reforç significarà, segons Ensenyament, que uns mil docents aniran destinats directament a reforçar l’atenció educativa a les aules, per abaixar ràtios d’alumnes, desdoblar grups o tenir dos professors per classe.

La proposta inicial d’incloure també la contractació de 2.850 mestres més en els cursos 2018-2019 i 2019-2020 finalment no es plantejarà formalment a la taula de demà, ja que la Generalitat no vol comprometre diners més enllà del 2017.


Negociació amb la CUP
El Govern ha traslladat a la CUP una nova proposta per desbloquejar un acord pressupostari que inclou un nou impost a vehicles contaminants, que permetria recaptar 77 milions d’euros, però en canvi evita pujades en IRPF, Patrimoni o Successions i Donacions. La proposta sí que inclou un gest en fiscalitat, amb la creació d’un nou tribut sobre «emissions de CO2 dels vehicles de tracció mecànica», mentre que es destinarien 45 milions d’euros a la renda garantida de ciutadania i 140 milions per contractar nous docents, entre d’altres propostes.

Temas

  • CATALUNYA

Lea También