Más de Noticias

Ruiz planteja contractar 3.500 mestres enguany i 2.850 més fins al 2019

L'acord entre Ensenyament i els sindicats és una de les demandes de la CUP per aprovar els pressupostos

EFE

Whatsapp
Imatge d´arxiu d´una protesta de la federació d´ensenyament de la CGT davant del Parlament. FOTO: ACN

Imatge d´arxiu d´una protesta de la federació d´ensenyament de la CGT davant del Parlament. FOTO: ACN

La consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, havia plantejat als sindicats la contractació de 3.500 professors aquest any i 2.850 més en els cursos 2018-19 i 2019-20, encara que finalment no podrà mantenir aquesta oferta perquè Economia no li deixa comprometre diners que no siguin per a l’exercici 2017.

Segons fonts d’Ensenyament i dels sindicats, dimecres està previst que la consellera faci oficial l’oferta de contractació de 3.500 nous professors per a aquest curs, alguns dels quals ja estan incorporats, i 2.000 més per al curs pròxim, dels quals uns 800 serien substituts.

Demà s’asseuran a la taula sindical els representants d’Ustec, UGT, CCOO i Aspec amb els responsables del Departament, on es formalitzarà l’oferta, amb la qual el Departament d’Ensenyament vol que els sindicats desconvoquin la jornada de vaga prevista per al 9 de febrer.

L’acord amb els sindicats de l’ensenyament és, a més, una de les exigències de la CUP per aprovar els pressupostos.

Fonts d’Ensenyament han assenyalat que la contractació de més de 5.500 professors aquest curs i el pròxim és una bona oferta i han destacat que dels 140 milions d’euros que representa aquesta ampliació de plantilla, 111 es destinaran a reduir una hora lectiva setmanal per als docents i 29 milions per contractar mestres que aniran directament a reforçar l’atenció educativa.

Aquest reforç significarà, segons Ensenyament, que uns mil docents aniran destinats directament a reforçar l’atenció educativa a les aules, per abaixar ràtios d’alumnes, desdoblar grups o tenir dos professors per classe.

La proposta inicial d’incloure també la contractació de 2.850 mestres més en els cursos 2018-2019 i 2019-2020 finalment no es plantejarà formalment a la taula de demà, ja que la Generalitat no vol comprometre diners més enllà del 2017.


Negociació amb la CUP
El Govern ha traslladat a la CUP una nova proposta per desbloquejar un acord pressupostari que inclou un nou impost a vehicles contaminants, que permetria recaptar 77 milions d’euros, però en canvi evita pujades en IRPF, Patrimoni o Successions i Donacions. La proposta sí que inclou un gest en fiscalitat, amb la creació d’un nou tribut sobre «emissions de CO2 dels vehicles de tracció mecànica», mentre que es destinarien 45 milions d’euros a la renda garantida de ciutadania i 140 milions per contractar nous docents, entre d’altres propostes.

Temas

  • CATALUNYA

Lea También