Salut confirma la mort d'una nena a Reus amb un quadre clínic semblant al de l'enterovirus

En total, el departament de Salut ha detectat fins ara un total de 48 pacients afectats, tots menors i dels quals 21 continuen ingressats, cinc en estat molt greu

19 mayo 2017 19:19 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Després de dos dies de silenci i manca d'informació, el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha ofert avui una roda de premsa per a donar detalls sobre el brot d'enterovirus i l'evolució de diferents casos a Catalunya. Salut ha confirmat que un nen hauria mort a Reus amb un quadre clínic molt semblant. Tot i així, els responsables del Departament de Salut no han pogut confirmar al 100% que el nen patís aquest virus en concret i que, per tant, l'enterovirus fos la causa de la seva mort.

En total, el departament de Salut ha detectat fins ara un total de 48 pacients afectats, tots menors i dels quals 21 continuen ingressats, per enterovirus als hospitals de Catalunya des de mitjan abril, quan es va començar a donar aquest tipus de malaltia.

Així ho ha assegurat avui el doctor Carlos Rodrigo, cap del Servei de Pediatria de l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona, durant la roda de premsa convocada avui al departament de Salut per informar sobre aquest tipus d'infecció, que ha portat nou nens a la unitat de atencions intensius, dels quals cinc han estat molt greus.

Actualment, només dos menors segueixen a la unitat d'atencions intensives, un d'ells a causa de les seqüeles sofertes per l'enterovirus i un altre per la pròpia malaltia, que afecta una zona del cervell, l'anomenat romboencèfal, que fins ara no s'havia produït, ha indicat Rodrigo.

El pediatre ha desvinculat aquests 48 casos d'una altra infecció per enterovirus tipus D68 que es va diagnosticar a una nena el mes de febrer passat, que va resultar ser "excepcionalment greu" i que segueix també ingressada amb greus seqüeles com tetraplegia

 

Comentarios
Multimedia Diari