Sant Joan rosat de gamma extra

La Vella descarrega el primer i més matiner 2 de 9 amb folre i manilles de l´any i signael millor Sant Joan. La Joves surt contenta a mitges amb el 3 de 9 amb folre només carregat

19 mayo 2017 22:29 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:03
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Colla Vella va sortir eufòrica ahir de la plaça del Blat de Valls. Els rosats van completar un Sant Joan esplèndid, el millor del seu historial, descarregant el primer castell de gamma extra del curs. La Joves, per la seva banda, va poder assolir dos castells de nou, però el 3 de 9 els va quedar en carregat i també van caure amb el 7 de 8. Sensacions diferents per una diada de màxims 100% vallenca.

 

La Vella brilla

Els de Manel Urbano no podien amagar ahir la satisfacció d’haver assolit un gran Sant Joan. I no només per la diada d’ahir al migdia, també pel que van fer la nit de Completes. Dos 3 de 9 amb folre en menys de 24 hores, a més de tres estrenes en total. La Colla Vella va començar la diada amb el 3 de 9 amb folre, un castell que van descarregar amb molta solvència. Això els va donar l’energia necessària per, a la segona ronda, afrontar el gran repte de la diada, el 2 de 9 amb folre i manilles. La colla va saber aguantar les tremolors habituals d’aquesta estructura i el van defensar fins al final. Això els va permetre descarregar-lo i esclatar en eufòria.

La plaça del Blat veia el primer castells de gamma extra de la Colla Vella i també el primer de la temporada. És la primera vegada, a més, que l’assoleixen per Sant Joan i, per tant, és el més matiner que mai han descarregat. La gent va embogir, i no era per menys, estaven davant de la millor actuació rosada dels darrers anys per Sant Joan.

A la tercera ronda van apostar per un altre estrena, aquest cop en forma de 9 de 8. El castell va pujar bé fins a la carregada, si bé l’última de les tres enxanetes va patir més per fer l’aleta. Quan ja sortia la canalla, el castell va començar a tremolar i va acabar caient, deixant-lo en carregat. Però la Vella encara en volia més, i per arrodonir la gran diada de Sant Joan van optar per, a la ronda de pilars, intentar l’espadat de 7 amb folre, tot i la caiguda. Els rosats van demostrar ahir un domini absolut de l’estructura, que van descarregar amb una gran solvència i seguretat.

«Era la idea que teníem, fer el 2 de 9 amb folre i manilles com a gran objectiu i acompanyar-lo d’un ampli ventall de castells», explicava en acabar el cap de colla, Manel Urbano. Assegura que «el 2 de 9 és un castell molt fràgil, que se’n va per detalls, i hi ha molt poques colles que l’hagin pogut consolidar». Ahir la Colla Vella el va saber defensar. La pinya, el folre i les manilles eren molt sòlides i l’experiència del tronc vital per poder-lo descarregar com ho van fer.

Els del Portal Nou, després de Sant Joan, faran les maletes per marxar a la Xina, on actuaran amb els Xiquets de Hanghzou. Urbano assegura que «intentarem fer un gran castell, i sobretot passar-nos-ho bé».

 

La Joves: objectius a mitges

Al carrer d’en Gassó les cares no van ser d’eufòria. Si bé la colla va aconseguir carregar el 3 de 9 amb folre, els va quedar el regust agredolç de caure amb aquest castell i després amb el 7 de 8. La Colla Joves no va completar ahir la diada que volia i els objectius, que passaven per descarregar la tripleta màgica, es van quedar a mitges.

La colla va obrir la diada amb el 4 de 9 amb folre, un castell que ja van descarregar fa un parell de setmanes a la diada del Pati. Ahir el van haver de treballar una mica més del compte, però el van poder dominar i completar-lo sense massa problemes. El primer dels reptes arribava a la segona ronda, amb el 3 de 9 amb folre, que encara no havien portat a plaça aquest any. El castell va començar a patir massa ràpid. Tot i així, el van aguantar i el van poder carregar, però amb la sortida de la canalla l’estructura va acabar fent llenya, deixant-la en carregada. Al guió previ, el 5 de 8 era el castell que havia d’anar a la tercera ronda. Però la caiguda amb el 3 de 9 folrat els va fer canviar els plans i van optar pel 7 de 8. El castell també va acabar perdent les mides a una de les rengles de la banda del quatre i va acabar caient, quedant també en carregat.

«La diada no ha estat com volíem, hem assolit els objectius a mitges», explicava el cap de colla, Jaume Galofré. Però també destacava que «la part positiva és que hem sigut molt gent i que després de la caiguda amb el 3 de 9 ho hem sabut redreçar i fer un altre castell, tot i que tampoc ens ha sortit massa bé».

Pel que fa a la caiguda del tres, Galofré deia en acabar que «li ha faltat una arrencada i una pujada més tranquil·la, per després tenir més tranquil·litat a la descarregada, que és quan el castell és més exigent». I afegeix que «amb el primer 3 de 9 sempre hi ha nervis, ara hem d’analitzar què ha passat i millorar-ho».

El cap de colla també reconeixia que «l’assaig és la base de tot, ja ho he dit avui a la colla, falta un plus més de feina». Un assaig que serà necessari per afrontar el proper mes d’agost, amb cites tan destacades com Firagost o Sant Fèlix, on la Joves ho vol donar tot.

Després del primer gran assalt casteller, les dues colles preparen ara altres objectius, sobretot de cara al mes d’agost.

Comentarios
Multimedia Diari