Santa Tecla com a darrer examen

La plaça de la Font reunirà avui les quatre agrupacions de la ciutat una setmana abans del Concursde Castells a la TAP

19 mayo 2017 18:05 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Quan tot just manca poc més d’una setmana perquè es doni el tret de sortida al XVI Concurs de Castells a la Tarraco Arena Plaça, els castells tornen a prendre el protagonisme aquestes festes amb motiu de la diada de Santa Tecla. La plaça de la Font tornarà a acaparar els focus, en aquesta ocasió amb les quatre colles de la ciutat.

Revàlida per a Jove i Xiquets

Després de la diada del Primer Diumenge, la d’avui és una revàlida en tota regla per als Xiquets de Tarragona i la Colla Jove. En el cas dels de la camisa ratllada, el fet d’haver descarregat fa tot just cinc dies els dos castells bàsics de nou per primer cop aquesta temporada, tot i només carregar el 2de8 amb folre, els va ser balsàmic de cara a poder afrontar aquest darrer tram de temporada amb més confiança. Tot i això, els de Nin Solé tenen com a objectiu sortir de plaça amb els tres castells descarregats, ja que el 2de8f els va quedar en carregat. La Colla Jove de Tarragona tornarà a portar castells de gamma extra. Estructures com el 5de9 amb folre i el 9de8 tenen molts números de poder-se veure avui. Però el màxim objectiu dels del Cós del Bou podria tornar a passar pel 3de9 amb folre i agulla, que en l’anterior cita d’aquesta Santa Tecla, amb motiu de la diada del Primer Diumenge de Festes, els va quedar en intent.

Les més famolenques

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau arriben a aquesta Santa Tecla després d’haver-se anotat la millor actuació del seu historial a Sant Magí. Tot feia pensar que aquestes festes podrien mantenir la brillant progressió, però una baixa en un dels components del pom de dalt els ha fet renunciar a la possibilitat de dur castells amb folre com el dos o el pilar. Tot i això, els de la camisa verda tenen entre cella i cella repetir la clàssica de vuit, que, tenint en compte les circumstàncies, seria més que meritòria.

Els Xiquets del Serrallo volen seguir amb la progressió que estan duent a terme aquesta temporada apostant per castells de la gamma alta de set, com el 5de7 o el 5de7 amb l’agulla, abans d’assaltar la cirereta, el 2de7. Els del barri mariner podrien abordar, en cas que la diada els resulti satisfactòria, el pilar de sis.

Comentarios
Multimedia Diari