Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Set de cada deu persones són sedentàries, adverteixen els metges de capçalera

La petición la planteó la Candidatura d´Unitat Popular, en la oposición, y tuvo los votos favorables del resto de formaciones y la abstención del PP

Agencias

Whatsapp

El 70% de la població és sedentària, un dels problemes de salut actuals més greus, segons han alertat els metges de capçalera de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària de Catalunya (Camfic). Amb motiu de la commemoració, avui, del Dia Mundial de l’Activitat Física, la Camfic vol sensibilitzar la població sobre les greus conseqüències que implica el sedentarisme, que ja es considera un dels factors de mortalitat més rellevants, ja que empitjora la salut i disminueix la qualitat de vida de les persones. A més, és el factor de risc que genera més malalties com l’obesitat, la hipertensió arterial, la diabetis, l’increment del colesterol que causen infarts i ictus, i també incrementa alguns càncers, malalties mentals o de l’aparell locomotor, com artrosi, osteoporosi o fibromiàlgia.

«Les persones físicament actives viuen més i millor, consumeixen menys fàrmacs i són més feliços», afirmà ahir la doctora Montserrat Romaguera, coordinadora del grup d’exercici físic i salut de la Camfic. Segons Romaguera, estar actius físicament és favorable quan ens plantegem deixar de fumar, o davant el risc de pèrdua de calci dels ossos. «No hem de confondre exercici saludable amb esport i competició. No pretenem convertir en atletes els nostres pacients, sinó adaptar a la seva edat, aptitud física, preferències i recursos les alternatives que ofereix el nostre entorn».

La doctora Romaguera fa una crida als metges perquè prescriguin exercici físic a les consultes. «Hem constatat que aproximadament en un 80% de les històries clíniques no es recull cap dada sobre l’activitat física dels pacients, i això no pot ser», assenyalà.

L’OMS recomana als adults 30 minuts d’activitat moderada cinc dies la setmana, mentre que en nens i adolescents aconsella 60 minuts tots els dies de la setmana, que poden ser en un entorn laboral, en desplaçaments o en activitats lúdiques.

Temas

  • NACIONAL

Comentarios

Lea También