Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Sis nens hospitalitzats per enterovirus, tres dels quals a l'UCI, eleven a més de 100 els casos acumulats

Comín assegura que el brot està disminuint i que s´ha actuat amb una "eficiència assistencial absoluta"

ACN

Whatsapp
L'Hospital de la Vall d´Hebron centralitza els casos greus d'enterovirus. FOTO: RAFAELLA PAGGANO/ACN

L'Hospital de la Vall d´Hebron centralitza els casos greus d'enterovirus. FOTO: RAFAELLA PAGGANO/ACN

El conseller de Salut, Toni Comín, ha donat les dades actualitzades a dia d’avui dels casos d’enterovirus a Catalunya: 6 nens hospitalitzats, 3 els quals a la UCI, i un total acumulat de 101 casos. En una pregunta parlamentària del PPC, el conseller ha assegurat que el brot no ha finalitzat però està “disminuint” i ha defensat que els sistema de salut de Catalunya ha actuat amb una “eficàcia assistencial absoluta”. Segons Comín, hi ha professionals de la resta de l’Estat que estan demanant informació i assessorament als caps de servei de pediatria catalans perquè és probable que hi hagi brots “no identificats”. “Això sí que és greu que no s’hagin activat protocols a la resta de l’Estat perquè pot posar en risc els pacients”, ha conclòs. A més, ha destacat que a Catalunya el mateix dia que es va detectar el brot es va fer un protocol especial.

En un altra pregunta parlamentària, en aquest cas de C’s, sobre l’accés a la plantilla de l’Institut Català de la Salut, Comín ha recordat que el Govern tenia previst convocar una oferta pública de 1.000 places per tal de convertir 1.000 interins en fixes, tots els internis que s’han anat creant en els últims cinc anys perquè la legislació espanyola no permetia convocar oposicions, segons ha detallat el conseller. “Sap per què no ho hem pogut fer? Perquè aquesta cambra no ha aprovat els pressupostos”, ha exclamat dirigint-se als diputats de la cambra catalana.

Temas

  • CATALUNYA

Comentarios

Lea También