Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Sis polígons industrials de la demarcació es beneficiaran de la fibra òptica

La comercialització d'aquest servei per part de les operadores de telecomunicacions podrà beneficiar més de 3.000 empreses a tota Catalunya

ACN

Whatsapp
El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, en un moment de l'entrevista amb l'ACN. Foto: ACN

El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, en un moment de l'entrevista amb l'ACN. Foto: ACN

El Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat ha posat en mans dels operadors de telecomunicacions la comercialització a partir d'aquest estiu de la infraestructura de connexió amb fibra òptica entre 33 polígons industrials de 14 comarques de Catalunya, segons ha anunciat el conseller Felip Puig en una entrevista amb l'ACN. Aquesta xarxa de fibra òptica és considerada prioritària per millorar les connexions de l'entorn d'unes 3.000 empreses que estan instal·lades en alguna de les 3.700 naus o parcel·les d'aquests polígons industrials. S'ha construït amb fons europeus i ha comportat una inversió associada valorada en 12,3 milions d'euros.

El conseller explica que el segle XIX va ser el segle de la "revolució ferroviària", el segle XX de les ·connexions viàries i els aeroports" i el segle XXI serà el segle de les "xarxes de connexió en l'àmbit de les telecomunicacions".

L'inici de la comercialització dels serveis generats a través de la xarxa de connexió de fibra òptica, amb un potencial de 3.000 empreses, s'ha de veure com una part de l'actuació prioritària del Departament. ''El país que vulgui estar en la revolució 4.0 necessita de bones infraestructures'' i l'última que ha posat en mans dels operadors perquè comencin la comercialització de serveis és aquesta connexió entre polígons industrials, ha explicat a l'ACN, Felip Puig.

Aquesta infraestructura de fibra òptica uneix 33 municipis de 14 comarques: Anoia, Bages, Baix Camp, Baix Ebre, Garraf, Gironès, La Noguera, La Selva, Montsià, Osona, Segrià, Tarragonès, Urgell i Vallès Occidental. S'ha construït amb fons europeus i ha suposat una inversió associada de 12,3 milions d'euros, segons ha explicat el conseller.

Felip Puig destaca que aquesta obra d'infraestructura s'emmarca amb l'actuació del Govern de garantir la connexió en fibra òptica en punts de la geografia amb poca densitat de població i de teixit empresarial i que des de la perspectiva del sector privat no és rendible fer aquestes inversions.

Polígons

Les comarques de Baix Ebre i Tarragonès aporten dos polígons industrials cadascun. El Baix Ebre a l'Aldea el de l'estació de Mercaderies i a Tortosa el polígon Baix Ebre. Al Tarragonès els dos a Tarragona: Les Gavarres i Riu Clar. Al Baix Camp, el polígon CIM El Camp de Reus, i al Montsià, el de Les Tosses a Amposta.

Temas

  • ECONOMÍA

Comentarios

Lea También