Societat Civil Catalana celebra que les forces independentistes hagin obtingut menys del 50% dels vots

L'entitat adverteix Mas que seguir pel camí d'una DUI només "aprofundirà el conflicte polític i social" i generarà "incertesa econòmica"

19 mayo 2017 21:41 | Actualizado a 22 mayo 2017 13:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Societat Civil Catalana (SCC) ha celebrat aquest diumenge que les forces independentistes hagin obtingut menys del 50% dels vots i ha advertit Artur Mas que seguir pel camí d'una DUI aprofundiria "el conflicte polític i social" i generaria "incertesa econòmica". En un comunicat, l'entitat ha assegurat que Junts pel sí ha obtingut menys escons que ERC i CiU el 2012, quan els dos partits sumaven majoria absoluta. SCC ha subratllat que Junts pel sí tindrà "moltes dificultats" per aconseguir investir el seu candidat com a president de la Generalitat i ha alertat que "la majoria d'escons independentistes, que no reflecteix la majoria social de Catalunya, no garanteix l'estabilitat parlamentària".

L'entitat unionista ha subratllat que les forces partidàries del dret a decidir no sumen dos terços dels diputats, una quantitat "imprescindible per iniciar una reforma estatutària". SCC ha valorat molt positivament l'alta participació i ha demanat als partits que s'oposen a la independència que "intensifiquin els seus esforços en dialogar i aproximar postures per constituir majories estables en benefici de la convivència social i l'estabilitat política".

Comentarios
Multimedia Diari